Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija balandį iš naftos ir dujų eksporto uždirbo 1,5 mlrd. eurų mažiau nei tikėjosi

Rusija per praėjusį mėnesį iš naftos ir dujų eksporto uždirbo 133,1 mlrd. rublių (beveik 1,5 mlrd. eurų) mažiau nei tikėjosi, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi Rusijos finansų ministerijos duomenimis.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Rusija Nafta Dujos

Anksčiau ji prognozavo, kad balandį šalies biudžetas pasipildys 798,4 mlrd. rublių įplaukomis iš naftos ir dujų realizavimo. Atsižvelgiant į tai darytina išvada, kad šios pajamos praėjusį mėnesį sudarė daugiau nei 665 mlrd. rublių.

Balandis buvo antras mėnuo, kai į Rusijos iždą įplaukė mažiau pinigų nei tikėtasi. Kovą neigiamas planuotų ir faktinių įplaukų skirtumas siekė 300 mlrd. rublių (apie 3 mlrd. eurų).

Anot nepriklausomų analitikų, netektys galėjo būti dar didesnės, tačiau sumažėjusią Rusijos naftos ir gamtinių dujų paklausą iš dalies kompensavo šių žaliavų kainų ūgtelėjimas. Kita vertus, Rusijos atjungimas nuo Europos energijos išteklių rinkos neabejotinai suduotų stiprų smūgį Kremliaus finansams, teigia jie.

Netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios JAV uždraudė rusiškos naftos ir dujų importą. Embargo Rusijos naftai įvedimo konkrečias sąlygas dabar derina Europos Sąjunga.

Kremlius pareikalavo, kad nuo balandžio „nedraugiškos šalys“, tai yra sankcijas Rusijai paskelbusios valstybės, už importuojamas rusiškas dujas atsiskaitytų rubliais. ES valstybėms narėms tokį vienašališką tvarką, kuri pažeidžia galiojančias sutartis, atmetus, „Gazprom“ jau nutraukė tiekimą dviems jų – Lenkijai ir Bulgarijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius