Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija sumokės Kazachstanui 76 mln. dolerių kompensaciją už naftos užteršimą

Rusijos valstybinė naftotiekių operatorė „Transneft“ sumokės Kazachstano įmonei „Kaztransoil“ apie 76 mln. JAV dolerių kompensaciją už tranzitu pumpuotos naftos užteršimą organiniais chloro junginiais balandžio mėnesį.
Naftos gavybos platforma
Naftos gavybos platforma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompensacija Kazachstanui už per Rusijos Ust Lugos uostą prie Baltijos jūros eksportuotos naftos užteršimą sudarys 15 JAV dolerių už barelį, pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi dviem neįvardintais šaltiniais.

„Šios kompensacijos suma apima viską: naftos kokybės netektis, prastovas, saugojimą“, – sakė vienas iš jų.

Atitinkamo susitarimo „Transneft“ ir „Kaztransoil“ kol kas nepasirašė.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, organiniais chloro junginiais Rusijoje buvo užteršta apie 700 tūkst. tonų Kazachstano eksportuotos naftos, o iš viso – maždaug 5 mln. tonų.

Naftos tiekimas iš Rusijos ilgam sutriko balandžio 19-ąją, kai „Družba“ naftotiekyje, netoli Samaros miesto atsišakojančiame Ust Lugos uosto ir Baltarusijos kryptimis, buvo nustatytas didelis kiekis dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos.

Pirmoji apie šį incidentą pranešė Baltarusija. Buvo nedelsiant sustabdytas užterštos naftos tiekimas į Baltarusiją, jos tranzitas į Lenkiją, Vokietiją, Vengriją, Slovakiją, Čekiją, tačiau į tanklaivius Ust Lugoje ji kažkiek laiko dar buvo kraunama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius