-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saudi Aramco“ tapo vertingiausia pasaulio bendrove

Dėl kylančių „juodojo aukso“ kainų pabrangus naftos bendrovių akcijoms ir atpigus technologijų įmonių akcijoms, „Saudi Aramco“ trečiadienį atėmė iš „Apple“ vertingiausios pasaulio bendrovės titulą.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Scanpix“/AP nuotr.

Didžiausia pasaulyje naftos gavybos bendrove tituluojamos Saudo Arabijos nacionalinės naftos ir gamtinių dujų milžinės vertė, apskaičiuota remiantis jos akcijų kursu trečiadienio prekybos sesijos pabaigoje, pasiekė 2,42 trln. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Apple“ akcijų kursas per pastarąjį mėnesį sumažėjo ir bendrovės vertė trečiadienio oficialios prekybos sesijos pabaigoje sudarė 2,37 trln. JAV dolerių.

„Apple“ akcijos atpigo, nors bendrovė paskelbė geresnį negu tikėtasi pirmojo ketvirčio pelną.

Tačiau „Apple“ įspėjo, kad dėl Kinijoje skelbiamų COVID-19 karantinų ir besitęsiančių sutrikimų tiekimo grandinėse jos veiklos rezultatas antrąjį ketvirtį bus 4–8 mlrd. JAV dolerių mažesnis negu tuo atveju, jeigu tokių veiksnių nebūtų.

Tuo tarpu „Saudo Aramco“ neseniai pareiškė, kad jos grynasis pelnas 2021 metais pašoko 124 proc. – nuo 49 mlrd. JAV dolerių metais anksčiau iki 110 mlrd. JAV dolerių.

Visgi bendrovės prezidentas ir generalinis direktorius Aminas Nasseras įspėjo, kad verslo perspektyvos tebėra neaiškios ir tai iš dalies lemia „geopolitiniai veiksniai“.

Pasaulio ekonomikai pernai atsitiesus po koronaviruso pandemijos išprovokuotos krizės, atsigavo ir naftos paklausa, ir „juodojo aukso“ kainos.

Tačiau analitikai teigia, kad pastaruoju metu sparčiai kylanti infliacija gali paskatinti vartojimo sumažėjimą, o tokiu atveju smuktų ir naftos paklausa. Tuo tarpu technologijų bendrovių akcijos gali ir toliau pigti, nes investuotojai tebėra susirūpinę dėl šių įmonių sąnaudų, didinamų palūkanų normų ir sutrikimų pasaulinėse tiekimo grandinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius