-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija pradeda statyti pirmąjį branduolinių tyrimų reaktorių

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas pirmadienį padėjo pirmojo karalystės branduolinių tyrimų reaktoriaus kertinį akmenį.
Rijadas
Rijadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas pirmadienį padėjo pirmojo karalystės branduolinių tyrimų reaktoriaus kertinį akmenį.

Būsimas reaktorius yra vienas iš septynių projektų, kuriems princas davė pradžią, lankydamasis Rijade įsikūrusiame Karaliaus Abdulazizo mokslo ir technologijų centre, pranešė oficialioji Saudo Arabijos naujienų agentūra SPA.

Agentūra nepateikė jokios išsamesnės informacijos apie tai, kada branduolinių tyrimų reaktorius bus pastatytas ir kiek jis kainuos.

Savo sparčiai augančius energijos ir vandens gėlinimo poreikius Saudo Arabija šiuo metu tenkina, kliaudamasi savo naftos ir gamtinių dujų atsargomis, tačiau šalis yra užsibrėžusi tikslą diversifikuoti savo energijos šaltinius.

Didžiausia pasaulyje naftos eksportuotoja puoselėja planus per ateinančius du dešimtmečius pastatyti 16 atominių reaktorių, į kuriuos ketina investuoti 80 mlrd. JAV dolerių.

Beje, princas Mohammedas kovo mėnesį pareiškė, jog tuo atveju, jeigu Iranas sukurs branduolinį ginklą, tai padarys ir Rijadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius