-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos naftos eksportas į JAV – mažiausias per 6 metus

JAV tęsiantis „skalūnų revoliucijai“ ir augant tiekimui iš Kanados, Saudo Arabijos naftos eksportas į JAV smuko žemiausiai nuo finansų krizės laikų, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Nafta
Nafta / „Scanpix“/AP nuotr.

Per pastaruosius dvylika mėnesių JAV iš Saudo Arabijos pirko po vidutiniškai 1 mln. barelių per dieną – šis kiekis tokiu ilgu laikotarpiu yra mažiausias nuo 2009 metų, rodo oficialūs JAV duomenys.

2013 metais JAV iš Saudo Arabijos importavo po vidutiniškai 1,5 mln. barelių per dieną.

Pasak ekonomistų, „Saudo Arabijos pastarųjų metų elgesys rodo, jog šalis suvokia, kad tiekimas į JAV mažės, o augimas bus rinkoje į rytus nuo Sueco“.

Kanada šiuo metu tiekia JAV daugiau kaip 3 mln. naftos barelių per dieną. Nuo 2011 metų Kanados eksportas padidėjo maždaug 1 mln. barelių per dieną.

Nuo 2015 metų pradžios Saudo Arabijos naftos eksportas į JAV buvo maždaug trečdaliu mažesnis negu metais anksčiau. Tačiau nuo kovo pabaigos tiekimas vėl ėmė didėti – ekspertai tai aiškina tuo, jog Saudo Arabija kol kas nėra pasirengusi užleisti savo dalies JAV rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius