Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulės elektrinėms ir šildymo katilams – papildomi 5,5 mln. eurų

Atsižvelgiant į didelį gyventojų susidomėjimą ir gausų paraiškų skaičių, Energetikos ministerija papildomai skyrė Europos Sąjungos (ES) lėšų nedidelės galios saulės elektrinėms įsirengti bei seniems šilumos gamybos įrenginiams pasikeisti.
Energetikos ministerija
Energetikos ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Senų ir neefektyvių katilų keitimui namų ūkiuose vietoje planuotų 4 mln. eurų bus skirta beveik 7,7 mln. eurų, o saulės elektrinių įrengimui namų ūkiuose vietoje planuotų 4,5 mln. eurų – daugiau nei 6,2 mln. eurų, lėšos rezervuotos atitinkamai 2634 ir 2656 gyventojams, pranešė Energetikos ministerija.

Iš Klimato kaitos programos apie 1,6 mln. eurų kompensacinių išmokų rezervuota 802 gyventojams, jau anksčiau yra įsirengusiems atsinaujinančius energijos išteklius naudojančius energijos gamybos įrenginius. Iš viso beveik 6,1 tūkst. gyventojų numatyta išmokėti apie 15,5 mln. eurų.

„Didelis susidomėjimas gyventojams skirtomis skatinimo priemonėmis, kurios orientuotos į švarią ir žalią energetiką, patvirtino, kad toks finansavimas yra reikalingas. Jis bus tęsiamas ir ateityje, kad kuo daugiau gyventojų galėtų savarankiškai ir pigiau pasigaminti elektros energiją. Neabejoju, kad šios finansinės paskatos jau artimiausiu metu gana reikšmingai padidins gaminančių vartotojų skaičių Lietuvoje“, – pranešime sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) šiandien informavo gyventojus, kuriems yra skirtas finansavimas. Finansavimas bus skirtas visiems pareiškėjams, kurie atitiko reikalavimus ir teisingai užpildė registracijos formas.

Iš viso iki 2023 metų planuojama investuoti daugiau kaip 30 mln. eurų ES fondų lėšų saulės elektrinių įrengimui ir senų šildymo katilų keitimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius