Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbija ketina perimti Rusijos „Gazprom Neft“ antrinę įmonę

Serbijos valdžia, baimindamasi Europos Sąjungos naujų sankcijų Rusijai padarinių, ketina iš Rusijos „Gazprom Neft“ perimti Serbijos naftos kompanijos NIS kontrolinį akcijų paketą, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Gazprom Serbija Dujos

„Jei Rusijai priklausančioms įmonėms būtų įvestos naujos sankcijos, mums tai būtų didžiulė problema. Būsime priversti veikti... privalome užtikrinti pakankamą naftos ir dujų tiekimą mūsų visuomenei“, – interviu britų leidiniui „Financial Times“, paskelbtame lapkričio 6-ąją, kalbėjo Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

NIS kontrolinio akcijų paketo įsigijimo iš Kremliui paklusnaus „Gazprom“ valdomos vienos didžiausių Rusijos naftos pramonės grupės galimybes svarsto ne tik Serbijos vyriausybė, bet ir Vengrijos naftos bei dujų bendrovė MOL, britų leidiniui sakė trys su situacija susipažinę pašnekovai.

Pasak A.Vučičiaus, Belgradas rengia virtinę kitų projektų, kuriais siekia diversifikuoti energijos šaltinius, įskaitant bendradarbiavimo su Vengrija stiprinimą, kad būtų sumažinta Serbijos priklausomybė nuo Rusijos.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą Briuselis patvirtino jau aštuonis sankcijų Maskvai paketus. Visų pirma, ES susitarė nuo gruodžio pradžios uždrausti importuoti tanklaiviais gabenamą rusišką naftą, o nuo ateinančių metų vasario – ir rusiškus naftos produktus. Be to, aštuntasis sankcijų paketas numato Rusijos eksportuojamos naftos kainos viršutinę ribę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius