Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD terminalui statybinių medžiagų bus ieškoma vietinėje rinkoje

Klaipėdoje ties Kiaulės nugaros sala statomo suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) projekte dirba ne tik užsienio šalių rangovai, bet ir Lietuvos specialistai. Taip pat vietinėje rinkoje ieškoma įsigyti statybinių medžiagų.
Dujotiekis
Šiuo metu intensyviai tiesiamas dujotiekis, vesiantis į SGD terminalą Klaipėdos uoste. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

SGD projekto krantinės ir dujotiekio statybų rangovai yra Latvijos ir Vokietijos bendrovės, tačiau samdomi subrangovai ir kiti specialistai iš Lietuvos. Prie terminalo statybų įvairiais darbais prisideda apie 10 Lietuvos bendrovių, užsiimančių projektavimu, instaliavimu, atliekančių suvirinimo bei montavimo darbus.

Pažymėtina, jog dujotiekio tiesimo rangovas Vokietijos bendrovė „PPS Pipeline Systems GmbH“ bei krantinės statytoja Latvijos BMGS dirba per savo būstines Lietuvoje.

„Dėl SGD terminalo projekto sudėtingumo ir analogų uoste iki šiol neturėjusio objekto specifikos, pagrindiniai darbai atliekami konkursus laimėjusių Vokietijos ir Latvijos rangovų, taip pat dauguma statybinių medžiagų bei įrengimų yra importuojami  iš Europos tiekėjų. Tačiau  rangovai glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos įmonėmis,  samdo kokybės, darbų saugos specialistus, derasi su metalo gaminių, elektros  kabelių, betono tiekėjais“, - sako Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

AB „Klaipėdos nafta“ taip pat ketina samdyti SGD terminalo statybos darbų koordinatorių. Specialisto, kuris atliks statybos darbų koordinavimo rangovo funkciją, ieškoma taip pat Lietuvoje.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius