Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Shell“ ir BP vadovai: Šiaurės jūroje atsigauna naftos ir dujų gavyba

Naftos ir dujų gavyba Šiaurės jūroje išgyveno ne pačius geriausius laikus, tačiau dabar gavyba pamažu atsigauna, teigia naftos ir dujų gavybos kompanijų BP ir „Royal Dutch Shell“ vadovai.
„Shell“ logotipas
„Shell“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vis dėlto geologinių-žvalgybinių operacijų mastas regione vis dar yra mažiausias nuo aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio, todėl kompanijos ir toliau susiduria su sunkumais Šiaurės jūroje esančiuose telkiniuose, rašo „Financial Times“.

Naftos ir dujų gavyba Šiaurės jūroje vėl auga, per šio sektoriaus atstovų konferenciją „Offshore Europe“ Aberdyne, Škotijoje, sakė BP vadovas Robertas Dudley.

Jo teigimu, vidutinė gavybos šiame regione savikaina sumažėjo nuo 30 iki mažiau nei 15 JAV dolerių už barelį. Iki 2020 metų kompanija tikisi ją sumažinti iki 12 JAV dolerių.

O „Shell“ vadovas Benas van Beurdenas pažymėjo, kad sumažėjusios gavybos Šiaurės jūroje išlaidos padidino anksčiau nuostolingų objektų rentabilumą, net ir esant mažesnėms nei 100 JAV dolerių naftos kainoms. Pelno šiuose objektuose galima gauti ir esant dabartinėms naftos kainoms, sakė jis.

Naftos ir dujų gavybos Šiaurės jūroje atsigavimas prasidėjo 2015 metais po to, kai 15 metų mažėjo. Ekspertai skaičiuoja, kad augimas tęsis mažiausiai iki 2019 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius