Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šildymo sezonui skirtą dujų krovinį į Klaipėdą „Elenger“ atsigabeno iš JAV

Didžiausios Suomijos ir Baltijos šalių privačios energetikos bendrovės „Elenger“ užsakymu praėjusią savaitę į Suomijos Inku terminalą su suskystintų gamtinių dujų (SGD) kroviniu iš JAV atplaukė dujų tanklaivis „Gui Ying“, o vakar į Lietuvos Klaipėdos uosto terminalą atplaukė „Seapeak Meridian“, kurio kroviniu bendrovė savo klientams regione užtikrino dujų tiekimą rudens-žiemos mėnesiams, rašoma „Elenger“ pranešime spaudai.
Gamtinių dujų krovinys
SDG terminalas / „Elenger“ nuotr.

„Elenger" bendradarbiauja su abiem didžiausiais Baltijos regiono terminalais, dėl to gali patenkinti savo klientų dujų poreikį. Dujų saugykla Latvijoje taip pat yra pilna iki rekordinio lygio ir leidžia ramiai pasitikti žiemą", - sako „Elenger Lietuva“ direktorius Marius Kairys.

Anot jo, šį savaitgalį įvykęs incidentas Estijos ir Suomijos dujotiekio jungtyje „Balticconnector“ „Elenger“ klientų tiekimo saugumui įtakos neturės - saugykloje ir dujotiekyje dujų yra pakankamai. Baltijos šalių dujotiekis taip pat yra sujungtas su kontinentiniu dujų tinklu, jungiančiu tris šalis su Europa, tad prireikus dujas galima importuoti ir iš tos krypties“, – sako M.Kairys.

„Elenger“ šiemet tris kartus padidino suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimą – vietoj pernai gabentų penkių krovinių įmonė į regioną šiemet atgabeno 16 SGD pripildytų laivų.

„Elenger“ užsakytos dujos laivais atgabenamos į Suomijos Inku ir Klaipėdos terminalą, iš kur tiekiamos į dujotiekį. Vienas SGD tanklaivis atgabena maždaug dešimtadalį Lietuvoje per metus suvartojamų gamtinių dujų.

„Elenger“ importuojamos SGD turi kilmės sertifikatus, dujos daugiausia atkeliauja iš JAV ir Norvegijos.

Penkiose rinkose – Suomijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje – veikianti „Eesti Gaas“ išaugo ir tapo didžiausia privačia energetikos bendrove Suomijoje ir Baltijos regione. „Elenger“ vardu veikianti bendrovė savo klientams regione dujas tiekia vamzdynais, suslėgtų gamtinių dujų (CNG) bei suskystintų gamtinių dujų (SGD) pavidalu. Bendrovė Estijoje ir Latvijoje valdo didžiausią dujų skirstymo vamzdynų tinklą, aktyviai prekiauja tarptautinėse energetikos rinkose ir intensyviai plėtoja atsinaujinančios energijos portfelį, kurį šiandien sudaro saulės elektrinės ir biodujų gamyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius