Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Šilumos miestams“ įsigijimo sandoris – tinkamas, sako Konkurencijos taryba

Šiaurės Europos energetikos grupės „Gren“ bendrovė „Gren Lietuva“, įsigijusi įmonę „Šiluma miestams“ ir netiesiogiai perėmusi penkių bendrovių kontrolę, tinkamai įvykdė įsipareigojimus, pranešė Konkurencijos taryba.  
Kaminas
Kaminas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokią išvadą tarybos ekspertai padarė išnagrinėję „Gren Lietuvos“ atstovų pateiktą informaciją, pagal kurią „E energy invest“ grupei buvo perleistos bendrovės „Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ – jos įgyvendinus sandorį toliau galės  efektyviai konkuruoti su kitomis įmonėms.

„Gren Lietuvai“ buvo leista įsigyti 100 proc. įmonės „Šiluma miestams“ akcijų bei netiesiogiai per ją perimti penkių bendrovių – Kirtimų, Šilo ir Karlų katilinių, „Akmenės energijos“ ir „Trakų energija“ – kontrolę tik po to, kai po 100 proc. Klaipėdos šilumos tiekimo ir gamybos įmonių „Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ akcijų bus perleistos bendrovei „E energy invest“ arba su ja susijusioms įmonėms. 

Praėjusią savaitę pranešta, kad abi Klaipėdos įmones iš „E energijos“ ketina įsigyti didžiausia šalyje centralizuotos šilumos gamintoja Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) – sutartis dėl akcijų pirkimo-pardavimo jau pasirašyta.  

Konkurencijos taryba pernai „Gren Lietuvai“ neleido įsigyti visų septynių „Šilumos miestams“ valdomų įmonių, todėl ji  netiesiogiai perėmė tik penkias įmones. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius