TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sinchronizavimo projekto antrojo etapo kaštai Lietuvoje – 474 mln. eurų

Sinchronizavimo projekto antrasis etapas Lietuvoje turėtų kainuoti 474 mln. eurų, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), galutinį sprendimą dėl to priimsianti kitą savaitę.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taryba informavo BNS, kad jos specialistai parengė nutarimo projektą dėl elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ investicijų, jas įvertinus.

„Bendra projekto (sinchronizavimo antrojo etapo – BNS) kartu su Latvijos, Estijos ir Lenkijos operatoriams tenkančia dalimi vertė sudaro 1,22 mlrd. eurų, iš jų Lietuvos operatoriui tenkanti investicijų dalis – 474 mln. eurų“, – rašoma dokumente.

Tokius pat sprendimus turės priimti ir kitų šalių reguliuotojai, tuomet bus pasirašytas bendras jų susitarimas, o iki gegužės pabaigos operatoriai turėtų pateikti finansavimo paraiškos paramą Europos Komisijai.

Bendra sinchronizavimo projekto vertė yra 1,6 mlrd. eurų. Pirmajam darbų etapui, kurio metu yra modernizuojamos ir stiprinamos Baltijos šalių perdavimo sistemos, Europos Sąjunga jau skyrė maksimalų galimą 75 proc. finansavimą.

Šiuo metu dirbama siekiant užsitikrinti tokio pat lygio ES finansavimą antrajam darbų etapui, kai bus tiesiama jūrinė jungtis su Lenkija „Harmony Link“ ir įrengti devyni sinchroniniai kompensatoriai, kiekvienoje iš Baltijos šalių po tris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius