Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiukšlių deginimo gamykla LEZ kelia nerimą Ramučių gyventojams dėl atliekų importo

Atliekų deginimo gamyklų veiklą analizavus ir tyrimo ataskaitą paviešinus Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkams, Ramučių gyventojai dar aktyviau ėmė priešintis Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) statimai atliekų deginimo gamyklai – sunerimta, kad dėl ateityje trūkstamo atliekų kiekio nebūtų pakeisti šiuo metu galiojantys įstatymai, draudžiantys atvežti šiukšles iš užsienio šalių, rašo „Kauno diena“.
Energetikos įmonė „Fortum“
Atliekos / „Fortum“ nuotr.

„Jau dabar tokių kalbų yra, kad būtų galima leisti importuoti atliekas“, – dienraščiui abejonėmis pasidalijo Ugnius Savickas.

Skelbta, kad visos trys jėgainės per metus galės sudeginti 615 tūkst. tonų atliekų, tačiau KTU mokslininkai paskaičiavo, kad po penkiolikos metų bendras deginti tinkamų atliekų kiekis sieks tik 433,8 tūkst. tonų. Tai reiškia, kad efektyviai veiklai trūks per 180 tūkst. tonų atliekų.

Kauno kogeneracinė jėgainė – bendras „Lietuvos energijos“ (51 proc. akcijų) ir „Fortum Heat Lietuva“ (49 proc. akcijų) projektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius