Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 16 /14:54

Stiprus vėjas be elektros buvo palikęs virš 17 tūkst. ESO klientų

Dėl naktį ir paryčiais ypač sustiprėjusio vėjo daugiausia be elektros likusių klientų ESO skaičiuoja Plungės, Kretingos, Raseinių regionuose. Iš viso, dėl virtusių šakų, medžių ir kitų vėjo sukeltų priežasčių, be elektros buvo likę apie 17 tūkstančių ESO klientų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Aukštos įtampos laidai
Aukštos įtampos laidai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

14 val. duomenimis elektros energijos neturėjo daugiau nei 1500 Plungės, Gargždų ir Kretingos elektros tinklo vartotojų. Pastarieji gedimai fiksuoti iki ir po pietų, jie šiuo metu tvarkomi.

Sustiprėjęs vėjas lėmė, kad iš viso nuo 00:00 val. iki 14 val. iš viso be elektros buvo apie 17 tūkst. ESO klientų. Vieni ESO klientai patyrė momentinį elektros tiekimo sutrikimą, kitiems elektros tiekimo atkūrimo darbai užtruko kiek ilgiau.

Popiet, rimstant vėjui, pranešimų iš klientų gerokai sumažėjo, o ir tie, kurie buvo registruojami rytą, jau buvo sutvarkyti arba gedimų šalinimo darbai buvo į pabaigą. Pagrindinės gedimų priežastys – ant laidų užkritusios šakos, medžiai, trumpieji jungimai vėjui „susukus" laidus ir kitos vėjo sukeltos priežastys.

ESO primena apie nukritusių ant žemės elektros laidų keliamą pavojų: raginama žmonėms nesiartinti prie nuvirtusių elektros oro linijų atramų, nukritusių laidų ar kitų elektros įrengimų ir apie tai kuo skubiau pranešti bendruoju pagalbos tel. 112 arba nemokamu ESO gedimų numeriu 1852.

ESO atsiprašo klientų dėl patiriamų galimų nepatogumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius