Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Vyriausybe ir „Lietuvos energija“ bus tariamasi dėl Vilniaus elektrinės likimo

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sudarė darbo grupę, kuri turės pasirengti susitarimui su Vyriausybe ir Energetikos ministerija dėl Vilniaus 3-osios termofikacinės elektrinės (TE-3) veiklos tęstinumo užtikrinimo, praneša savivaldybė.
Elektrinė
Vilniaus 3-oji termofikacinė elektrinė / Sauliaus Žiūros nuotr.

Darbo grupei pavesta tartis su Vyriausybe, Energetikos ministerija ir UAB „Lietuvos energija“ dėl galimybės užtikrinti TE-3 veiklos tęstinumą, padengiant veiklos išlaidas ir išsaugojant esamą aptarnaujantį personalą, ir galimą TE-3 naudojimą, užtikrinant elektros energijos gamybos rezervą.

Meras taip pat pavedė darbo grupei tartis dėl galimybės perduoti valstybei termofikacinės elektrinės valdymą ir veiklos vykdymą, pasibaigus Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarčiai 2017 metais, bei koordinuoti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties pabaigos klausimus ir eigą.

Darbo grupės pirmininku meras paskyrė vicemerą, kuruojantį energetikos klausimus Valdą Benkunską, o jo pavaduotoju – Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijos pirmininką, Tarybos narį Arvydą Sekmoką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius