-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedija svarsto, kaip neuždaryti branduolinių reaktorių

Lietuvos ir Švedijos jungtimi „NordBalt“ į Lietuvą atiteka konkurencinga švediška elektra, kurios kaina, be kita ko, priklauso nuo Švedijos branduolinėse jėgainėse pagaminamos elektros. Tikėtina, kad ją importuoti galėsime dar kurį laiką – šiuo metu rinkoje vyraujanti maža kaina, panašu, nugali žaliųjų neapykantą atomui, rašo „Verslo žinios“.
„Nordbalt“ elektros jungtis
„Nordbalt“ elektros jungtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tiek investuotojai, tiek reguliuotojai sutaria, kad laikantis tokioms žemoms elektros kainoms atsiperkančių investicijų į elektros gamybą be subsidijų negali būti – nei į vėjo, nei į saulės, nei į branduolines jėgaines. Šiuo metu sprendžiama, kaip pratęsti branduolinių jėgainių darbą ilgesniam laikui“, – į „Verslo žinių“ raštu pateiktus klausimus atsakė Švedijos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Svenska Krafnat“ Rinkos ir sistemų plėtros padalinio vyresnioji viceprezidentė Ulla Sandborgh .

Elektros prekybos bendrovės „Lietuvos energijos tiekimas“ vadovas Vidmantas Salietis sako, kad politikams sutarus naikinti branduolinei energetikai pritaikytą mokestį visa rinka žiūrės ramiau į elektros kainų perspektyvą, nebematydami rizikos, kad po 2020-2023 metų kainos gali staigiai pašokti. Anot jo, maža elektros kaina laikysis ilgai – kol branduolines jėgaines bus pradėta uždaryti dėl jų amžiaus, o ne dėl mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius