-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis energetikos klasteris dalyvaus atkuriant energetikos infrastruktūrą Ukrainoje

Lietuvių koordinuojamas Tarptautinis energetikos klasteris ir Ukrainos energetikos ministerija bendradarbiaus atkuriant pažeistą šios šalies energetikos infrastruktūrą.
Elektros laidai
Elektros laidai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai numatantį memorandumą pasirašė Ukrainos energetikos viceministras skaitmeninei plėtrai, skaitmeninių transformacijų ir skaitmeninimo klausimais Faridas Safarovas ir klasterio koordinatorius Mantas Našlėnas, pranešė Energetikos ministerija.

F.Safarovas pabrėžė, kad dėl reguliarių apšaudymų iš Rusijos pusės energetikos infrastruktūros objektai rytiniuose ir pietiniuose Ukrainos regionuose smarkiai pažeisti ar sunaikinti.

Pranešama, kad pirmasis planuojamas projektas bendradarbiaujant Ukrainos energetikos ministerijai ir Tarptautiniam energetikos klasteriui – Mykolajivo srities skirstomųjų elektros tinklų projektavimas ir atstatymas.

„Esu tikras, kad po Mylolajivo srities galėsime tęsti bendradarbiavimą ir kituose regionuose“, – sakė F.Safarovas.

Lietuvos ambasados Ukrainoje energetikos atašė Laura Pušinskaitė pabrėžė, kad Ukrainos energetinis saugumas yra neatsiejama Europos saugumo dalis, todėl Lietuva ir toliau rems jo stiprinimą.

Tarptautinis energetikos klasteris – 2018 metais Kyjive įsteigta septynių Lietuvos ir Ukrainos įmonių, gaminančių ir tiekiančių energetikos įrenginius, metalo konstrukcijas, atliekančių projektavimo, statybos, montavimo ir paleidimo darbus, dirbančių energetikos ir telekomunikacijų srityse, asociacija. Klasterio nariai ir moksliniai partneriai dirba prie bendrų projektų Ukrainoje, Lietuvoje, Vokietijoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius