Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taršos leidimus pardavusi „Lietuvos energija“ kaltinama dėl 147 mln. Lt žalos valstybei

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos apyvartiniais taršos leidimais. FNTT tyrėjai ir prokurorai sukruto, reaguodami į premjero Algirdo Butkevičiaus pateiktą informaciją. Įtariama, kad bendrovėje „Lietuvos elektrinė“/AB „Lietuvos energija“ vykdant prekybą apyvartiniais taršos leidimais, galėjo būti piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi ir iššvaistytas didelės vertės svetimas turtas.
Lietuvos elektrinės 9-asis blokas
Lietuvos elektrinės 9-asis blokas / Luko Balandžio nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) gruodžio 30 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos bendrovėje „Lietuvos elektrinė“/AB „Lietuvos energija“ vykdant prekybą apyvartiniais taršos leidimais.  

Tyrimas dėl galimo didelės vertės svetimo turto iššvaistymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, kai dėl to didelės žalos patyrė valstybė, pradėtas išnagrinėjus premjero pateiktą informaciją ir įvertinus gautus duomenis dėl įtariamos 147 mln. Lt žalos Lietuvos valstybei, trečiadienį pranešė FNTT.

„Lietuvos energijos gamybos“ vadovas Juozas Bartlingas yra sakęs, kad 2010–2012 metais vadovautasi tuomet galiojusiu VIAP aprašu, ir apyvartinių taršos leidimų (ATL) nuostoliai tuomet galėjo būti priskiriami gamybos sąnaudoms – Kainų komisija 2012 metais nepripažino ATL nuostolių, o vėliau jais nebesidomėjo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius