Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina neatmetama galimybės nuo 2020-ųjų atnaujinti dujų importą iš Rusijos

Rusijos koncernas „Gazprom“ nuo 2020 metų sausio galės pradėti tiesioginį dujų tiekimą Ukrainos vartotojams, jei bus pasirašytos Europos normas atitinkančios tiekimo sutartys, pareiškė Ukrainos nacionalinės energetikos grupės „Naftogaz“ vadovas.
Dujotiekio sistemos dalis
Dujotiekio sistemos dalis / 123rf.com nuotr.

„Niekas netrukdo „Gazprom“ bet kada pradėti tiekti dujas Ukrainos vartotojams. Kai mes tik pasirašysime tokias sutartis, pritaikysime Europos dujų rinkos standartus, „Gazprom“ galės ateiti į šią rinką ir tiekti dujas tokiais kiekiais vartotojams, kiek jie norės. Be to, jie gali tai padaryti gana efektyviai, jei jų kainų politika bus geresnė nei Europos tiekėjų“, – sakė Andrejus Kobolevas.

Jo žodžiais, dabar „Gazprom“ nenoras vykdyti galiojančią sutartį su „Naftogaz“ yra „politinio lygmens reikalas“, o jai baigus galioti Rusijos tiekėjas vėl patektų į Ukrainos rinką, jei pasiūlytų geresnę ir konkurencingą kainą.

„Nenustebčiau sausio 1-ąją išvydęs „Gazprom“ tiekėju stambiesiems Ukrainos vartotojams, įvairių sričių įmonėms“, – pridūrė A. Kobolevas.

Ukraina gamtinių dujų importą iš Rusijos sustabdė 2015 metų lapkritį, pareikšdama, jog „Gazprom“ siūloma kaina priimtinai didelė, ir to laiko jų poreikį patenkina vietine gavyba bei importu iš Europos per Slovakiją, Vengriją, Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius