Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 05 /14:42

Ukrainos „Naftogaz“: Nyderlanduose areštuota 2,6 mlrd. dolerių vertės „Gazprom“ turto

Nyderlandų teismas patenkino Ukrainos nacionalinio holdingo „Naftogaz“ prašymą areštuoti Rusijos koncerno „Gazprom“ 2,6 mlrd. JAV dolerių vertės turto, kad būtų įvykdyta Stokholmo tarptautinio arbitražo nutartis, pranešė „Naftogaz“.
„Naftogaz“
„Naftogaz“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos dujų monopolininkas Stokholmo arbitraže pralaimėjo Ukrainai abu pagrindinius ginčus daugiamilijardinėje abipusių finansinių pretenzijų byloje – ir dėl dujų tiekimo, ir dėl jų tranzito – bei liko holdingui „Naftogaz“ skolingas 2,6 mlrd. JAV dolerių.

„Nyderlandų teismas patenkino mūsų prašymą. Nors šešios iš septynių „Gazprom“ antrinių įmonių Nyderlanduose atsisakė bendradarbiauti su antstoliais, tačiau tai neturės jokios įtakos (turto – red.) areštui“, – teigiama „Naftogaz“ pranešime.

Ukrainos vyriausybės kontroliuojamas holdingas primena, jog taip pat kreipėsi į Šveicarijos teismus dėl „Gazprom“ valdomų bendrovių „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ turto arešto.

„Šveicarijos teismas taip pat patenkino „Naftogaz“ prašymą. Antstoliai ėmėsi veiksmų šiems ir kitiems „Gazprom“ aktyvams įšaldyti“, – teigiama „Naftogaz“ pranešime.

„Koncerno „Gazprom“ pateikta apeliacija dėl Stokholmo arbitražo sprendimo nereiškia, kad neatidėliotinas šių įpareigojimų vykdymas atidedamas, ji neturi įtakos (skolos – red.) išieškojimo procesui. Tai patvirtina greiti Europos teismų sprendimai“, – pažymi „Naftogaz“.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ nekomentuoja pranešimų apie jo turto areštą Nyderlanduose Ukrainos nacionalinio energetikos holdingo „Naftogaz“ prašymu, pareiškęs, jog tai patvirtinančios oficialios informacijos neturi.

„Gazprom“ sužinojo, kad Ukrainos „Naftofaz“ Nyderlandų karalystės teritorijoje imasi priemonių priverstiniam Stokholmo arbitražo nutarties dėl dujų tranzito vykdymui. „Gazprom“ galės pateikti išsamius komentarus dėl to tik kruopščiai išnagrinėjęs dokumentus, jei juos oficialiai gaus. Iki šiol jų neturima. Tačiau „Gazprom“ pasiryžęs gins savo teises teismuose“, – teigiama „Gazprom“ spaudos tarnybos pranešime.

Analogiškus paaiškinimus Rusijos koncernas pateikė ir dėl pranešimų apie galimą jo turto Šveicarijoje areštą taip pat „Naftogaz“ prašymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius