Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vėjo energija varomi jau visi Olandijos elektriniai traukiniai

Elektros energija, kuri gaminama iš vėjo energijos, jau yra varomi visi Olandijos elektriniai traukiniai, pranešė nacionalinė geležinkelių įmonė NS, pareiškusi, jog tai yra pirmasis toks atvejis visame pasaulyje.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nuo sausio 1-osios 100 proc. mūsų traukinių yra varomi vėjo energija“, – pareiškė NS atstovas spaudai Tonas Boonas.

Nyderlandų elektros energijos įmonė „Eneco“ laimėjo prieš dvejus metus NS paskelbtą konkursą ir dvi įmonės pasirašė dešimties metų trukmės sutartį, kurioje nustatė, kad visi NS traukiniai vėjo energija turėtų būti varomi iki 2018 metų sausio.

„Taigi, savo tikslą pasiekėme metais anksčiau, negu planavome“, – pareiškė T. Boonas ir pridūrė, kad įmonė sugebėjo pasiekti šį tikslą, nes padidėjo šalyje ir prie jos pakrantės jūroje veikiančių vėjo elektrinių skaičius.

Bendroje „Eneco“ ir NS projekto svetainėje rašoma, kad maždaug 600 tūkst. keleivių „pirmieji pasaulyje“ kasdien keliauja vėjo energijos dėka. NS vykdo maždaug 5,5 tūkst. traukinių reisų per dieną.

Pasak įmonių, energijos, kurią per valandą pagamina viena vėjo jėgainė, užtenka vienam traukiniui nuvažiuoti maždaug 200 kilometrų atstumą. Jos tikisi energijos suvartojimą vienam keleiviui iki 2020 metų, palyginti su 2005 metais, sumažinti 35 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius