Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesueloje kasdien keliom valandoms išjungiama elektra – šalis taupo

Venesuelos valdžia ir toliau imasi įvairių priemonių elektros energijai taupyti. Nuo pirmadienio elektra bus išjungiama kelioms valandoms per dieną.
Elektra
Elektra / 123rf.com nuotr.

Pirmadienį aštuoniose šalies valstijose įsigaliojo nurodymas 40 dienų kasdien elektros energijos tiekimą išjungti keturioms valandoms. Tokią tvarką planuota įvesti ir Karakaso bei Vargaso valstijose, bet vėliau tokių planų buvo atsisakyta.

Naujoji tvarka neabejotinai sukels dar daugiau problemų ne tik gyventojams, bet ir verslui. Parduotuvėse išjungus elektrą neveikia šaldytuvai ir bankų kortelių terminalai.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro'as dėl susidariusios krizės kaltina sausrą, kurią sukėlė vadinamasis „El Nino“. Dėl jos smarkiai sumažėjo vandens lygis hidroelektrinių užtvankose.

Tačiau kritikai teigia, kad dėl visko kaltas netinkama ekonominė politika ir neefektyvus elektros energijos tinklo valdymas.

Venesuelą krečia ne tik elektros energijos, bet ir ekonominė krizė, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Šalis yra itin priklausoma nuo iš naftos gaunamų pajamų. Šalyje trūksta vaistų ir pagrindinių prekių.

Tiesa, šalies prezidentas dėl ekonominės krizės kaltina vykstantį „ekonominį karą“ su ekonomistais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius