Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas Darius Radkevičius: ukrainiečiai nebijo, kad Rusija nutrauks dujų tiekimą

Verslininkas Darius Radkevičius, kadaise turėjęs verslą ir Ukrainoje, sako, kad Ukrainos piliečiams nėra baisu tai, kad Rusija jiems stabdo dujų tiekimą. Esą ši šalis visada pati apsirūpindavo šiais ištekliais, o dujos iš Rusijos buvo skiriamos tik pramonės sektoriui.
Dujotiekio darbuotojas
Dujotiekio darbuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ukraina gyventojus visada aprūpindavo savo pačių dujomis. Tik pramonei reikėjo dujų iš Rusijos. Iš kitos pusės, nepaisant to, kad Ukrainai dujų kaina buvo viena žemiausių, bet ji buvo sukurta, pastatyta, pasodinta ant didžiulės korupcinės schemos“, – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė verslininkas.

„Ne vieni šaltiniai teigia, kad Vladimiras Putinas ir jo kompanija būtent per Ukrainą plovė pinigus. Tai rodo, kad Ukrainai tos dujos nebuvo tokios svarbios, kiek svarbios abiejų šalių oligarchams.“

Pašnekovas pastebi, kad dujos iš telkinio Ukrainoje buvo perduodamos Rusijai, o ši paskui jas grąžindavo vėl į Ukrainą. Tai dar viena sukurta vidinė korupcijos schema.

D.Radkevičiaus teigimu, korupcija valdžioje ukrainiečiams atrodė visiškai normalus reiškinys. Tik po Maidaino įvykių situacija ir gyventojų požiūris į valdininkus pradėjo keistis.

„Žmonės Luhanske yra pavargę nuo visko, jaučia stresą, jie nori, kad viskas baigtųsi kuo greičiau. Jie nesako, kovokime prieš chuntą, jie sako, kad nori ramybės, taikos, kad tie banditų būriai kuo greičiau išeitų“, – pašnekovas dalijosi Luhanske gyvenančių pažįstamųjų mintimis.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius