Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ir Kauno šilumos ūkio projektais susidomėjo 18 pareiškėjų iš 8 valstybių

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“, rengianti partnerių, suinteresuotų kartu plėtoti naujų kogeneracinių elektrinių projektus Vilniuje ir Kaune, atranką, gavo 18 paraiškų iš 8 valstybėse įsikūrusių juridinių subjektų, ir artimiausiu metu įvertins, ar visos paraiškos atitinka išankstinės atrankos kvalifikacinius kriterijus, teigiama „Lietuvos energijos“ pranešime spaudai.
„Lietuvos energija“
„Lietuvos energija“ / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Pirmajame konkurso etape paraiškas iki spalio 19 d. galėjo teikti visi juridiniai asmenys, atitinkantys viešai paskelbtus išankstinės atrankos kvalifikacinius kriterijus. Artimiausiu metu bus įvertinti pateikti patikimumą (reputaciją, atitikimą įstatymams), finansinį pajėgumą įrodantys ir kiti dokumentai.

„Paraiškų teikimo laikotarpis buvo intensyvus – potencialiems partneriams buvo teikiami atsakymai į visus kilusius klausimus. Partnerių atrankoje siekiame atrinkti tik tuos potencialius partnerius, kuriems būtų suteikta galimybė investuoti į numatomas steigti Elektrinių projektų bendroves ir valdyti iki 49 procentų Elektrinių bendrovių kapitalo. Tuo tarpu rangos paslaugas siūlančios bendrovės, galėtų prisijungti vėliau vykdant elektrinių statybai reikalingus pirkimus“, – teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

Partnerių atrankoje siekiame atrinkti tik tuos potencialius partnerius, kuriems būtų suteikta galimybė investuoti į numatomas steigti Elektrinių projektų bendroves ir valdyti iki 49 procentų Elektrinių bendrovių kapitalo.

Tarp paraiškas pateikusių potencialių partnerių yra bendrovių, kurių patirtis plėtojant analogiškus projektus pasaulyje neabejotinai leistų užtikrinti sėkmingą projektų įgyvendinimą.

Antrajame konkurso etape kriterijus atitikusiems konkurso dalyviams bus pateikta „Lietuvos energijos“ siūloma projektų teisinė ir ekonominė struktūra, verslo vertinimo prielaidos ir kita reikšminga informacija, reikalinga konkurso pasiūlymams rengti. Kitame etape bus vykdomas dialogas, sudarant galimybę potencialiems partneriams komentuoti ir teikti pasiūlymus konkurso sąlygoms, parengtoms prielaidoms ir kt. dokumentams. Pateikus konkurso pasiūlymus ir juos įvertinus, su geriausiai projekto tikslus atitinkančius pasiūlymus pateikusiais partneriais bus vykdomos konsultacijos ir galiausiai pasirašomos bendradarbiavimo sutartys. Planuojama geriausiai projekto tikslus atitinkančius pasiūlymus pateikusius partnerius atsirinkti iki šių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius