Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

VKJ pradeda biokuro jėgainės katilo ir vamzdynų bandymus

Penktadienį sostinėje prasidės Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) biokuro jėgainės katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymai, jų metu mieste tikėtinas didesnis nei įprasta triukšmo lygis, pranešė „Ignitis grupė“.
Vilniaus kogeneracinė jėgainė
Vilniaus kogeneracinė jėgainė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 „Ignitis“

Bandymai prasidės penktadienį, jų metu bus atliekama jėgainės vamzdynų prapūtimo procedūra, jos turėtų vykti du kartus per dieną – 6 val. ir 18 val. Jais siekiama užtikrinti švarų garo vamzdyną, kad sistemos įrenginiai veiktų sklandžiai ir pasiektų tinkamus parametrus veiklai.

Anot VKJ vadovo Manto Buroko, bandymų metu tikėtinas didesnis nei įprasta triukšmo lygis, o iš triukšmo slopintuvo bus išleidžiamas vandens garas.

„Bandymų metu darbo valandomis iš jėgainės teritorijos sklis neįprasti garsai, kurie primins ypač garsų šniokštimą, taip pat bus matomi baltų dūmų ratilai. (...) Pilnai išbandžius ir prapūtus visą garo traktą, jėgainė į aplinką nebeskleis jokių neįprastų pašalinių garsų“, – pranešime sako M.Burokas.

Bandymai vyks iki liepos pabaigos.

„Ignitis grupė“ skelbia, kad VKJ biokuro blokas visu pajėgumu turėtų veikti kitą šildymo sezoną. Kovo pabaigoje bloke buvo pradėti karštieji bandymai.

Investicijos į visą VKJ projektą siekia apie 420 mln. eurų, iš kurių 220 mln. eurų finansuojama skolintomis, 140 mln. eurų – Europos Sąjungos, o likusi dalis – 60 mln. eurų – „Ignitis grupės“ lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius