Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos reguliuotojas atmetė šalies aplinkosaugininkų protestą dėl „Nord Stream 2“

Vokietijos federalinė jūrinės laivininkystės ir hidrografijos tarnyba (BSH) ketvirtadienį pranešė, jog „atidžiai išnagrinėjusi“ atmetė šalies aplinkosaugos organizacijų „Nabu“ ir DUH prieštaravimus leidimui „Nord Stream 2“ vamzdyno atkarpos tiesimui vienoje Vokietijos išskirtinės ekonominės zonos teritorijoje.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BSH pažymi, jog toks sprendimas reiškia, kad šį projektą vystančiai bendrovei „Nord Stream 2 AG“ išduotas leidimas toliau kloti 16,5 kilometro atkarpą lieka galioti.

Sausio viduryje BSH išplėtė „Nord Stream 2 AG“ anksčiau išduoto leidimo naudoti pozicionavimo inkaru laivus galiojimą ištisiems metams. Iki tol tokius laivus vamzdynų tiesimui buvo leidžiama naudoti tik nuo gegužės iki rugsėjo.

Aplinkosaugininkai tokį sprendimą užprotestavo, pareikšdami, kad vamzdžių klojimo darbai turės neigiamų padarinių jūros ekosistemai ir paukščių apsaugos teritorijai.

DUH jau paskelbė, jog šio prieštaravimo atmetimą apskųs, o tai vėl pristabdys dujotiekio tiesimo darbus iki teismo sprendimo.

Tuo tarpu Vokietijos transatlantinio bendradarbiavimo koordinatorius Peteris Bayeris pasisakė už „Nord Stream 2“ statybos įšaldymą.

„Amerikiečiai tikisi, kad mes ne tik pakeisime retoriką, bet ir kalbėsime veiksmų kalba. Todėl aš pasisakau už moratoriumą „Nord Stream 2“ tiesimui“, – interviu leidiniui „Wirtschaftswoche“ sakė jis.

Pasak P.Bayerio, šio dujotiekio projektas tapo kliuviniu ES ir JAV santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius