Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 12 20 /15:38

Vyriausybė: „Ignitis grupės“ 20 mln. eurų už vėjo parką – valstybės skolai grąžinti

Valstybės valdomos „Ignitis grupės“ antrinei įmonei „Ignitis renewables“, laimėjusiai pirmojo vėjo parko Baltijos jūroje vystytojo aukcioną ir jau pervedus 20 mln. eurų vystymo mokestį, šios lėšos bus panaudotos valstybės vardu pasiskolintoms lėšoms grąžinti.
Luko Balandžio / BNS nuotr.
Pinigai

Tokiam Finansų ministerijos siūlymui trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Anot ministerijos, „Ignitis renewables“ 20 mln. eurų vystymo mokestį pervedė gruodį ir jeigu jos būtų išleistos kitais metais, tai padidintų viešojo sektoriaus išlaidas ir valdžios sektoriaus deficitą.

„Ignitis grupės“ atstovas Artūras Ketlerius BNS patikslino, kad vystymo mokestis buvo sumokėtas gruodžio 7 dieną, pinigai pervesti į atskirą valstybės iždo sąskaitą.

Valstybės pasiskolintos lėšos buvo naudotos gyventojų ir verslo elektros ir dujų kainų kompensacijoms. Šiemet tam panaudota 175 mln. eurų, o 2022 metais – 423 mln. eurų.

„Ignitis grupė“ su pasauline jūrinių vėjo parkų vystymo kompanija „Ocean Winds“ laimėjo be valstybės pagalbos vystomo 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje konkursą, už teisę vystyti 1,8 mlrd. eurų preliminarios vertės parką jos pasiūlė 20 mln. eurų mokestį valstybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius