-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė tvirtins sinchronizavimui būtinų projektų sąrašą

Vyriausybė trečiadienį turėtų patvirtinti elektros tinklų sinchronizavimui su Europa būtinų projektų sąrašą. Tarp 14-kos projektų – jūrinės jungties su Lenkija „Harmony Link“ statyba, sinchroninių kompensatorių įrengimas.
Elektra
Elektra / 123rf nuotr.

Energetikos ministerija siūlo ministrų kabinetui patvirtinti 14-kos projektų sąrašą.

„Siekiama patvirtinti sąrašą ir inicijuoti projektų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimą ir nustatyti planavimo tikslus“, – rašoma pažymoje.

Be jungties su Lenkija „LitPol Link“ plėtros, bus optimizuojamas šiaurės rytų Lietuvos elektros perdavimo tinklas, rekonstruojama 330 kV elektros perdavimo linija nuo Lietuvos elektrinės iki Vilniaus bei atliekami kiti darbai.

Pasak ministerijos, sąrašas užtikrins, kad įstatyme numatytu teisiniu reguliavimu ir išimtimis bus naudojamasi įgyvendinant tik sinchronizavimui būtinus projektus.

Ministerija praėjusią savaitę pranešė parengusi sinchronizavimo projekto veiksmų ir priemonių planą, tai padaryta įgyvendinant birželį Seimo priimtą sinchronizavimo įstatymą. Energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno teigimu, planas užtikrins, kad visi darbai būtų atlikti sklandžiai bei laiku.

Viena svarbiausių plano dalių – elektros perdavimo tinklų infrastruktūros parengimas. Joje numatyti jau minėti infrastruktūros objektai ir konkrečios jų įgyvendinimo datos.

Sinchronizuotis su žemynine Europa ir desinchronizuotis nuo posovietinės IPS/UPS sistemos (vadinamojo BRELL žiedo) Lietuva, Latvija ir Estija planuoja iki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius