Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25 /11:32

Mario Draghi: euras padės Lietuvai užtikrinti ir geopolitinį stabilumą

Euro įvedimas padės Lietuvai pritraukti užsienio investicijų ir užtikrins stabilumą geopolitine prasme, ketvirtadienį pareiškė Vilniuje viešintis Europos centrinio banko vadovas Mario Draghi.
Mario Draghi ir Vitas Vasiliauskas
Mario Draghi ir Vitas Vasiliauskas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Kalbėdamas euro įvedimui skirtoje konferencijoje, M.Draghi sakė, kad prisijungdama prie euro Lietuva rodo, jog bendra valiuta yra patraukli, nepaisant sunkumų kai kuriose valstybėse narėse.

„Tarptautiniai investuotojai paprastai laiko Baltijos šalis kaip priklausančias vienai ekonominei erdvei. Latvijai ir Estijai jau naudojant eurą, o Lietuvai atidedant jo įvedimą, Lietuva turėtų aiškų konkurencinį atsilikimą pritraukiant investicijas iš užsienio“, – sakė M.Draghi.

„Be to, priklausymas bendrai valiutai gali užtikrinti stabilumą valstybei dabartinėje geopolitinėje aplinkoje“, – pridūrė Europos centrinio banko vadovas.

V.Vasiliauskas nesibaimina didelės infliacijos ateityje

Lietuvos centrinio banko vadovas teigia nematantis priežasčių, kodėl Lietuvoje vidutiniu laikotarpiu turėtų augti infliacija. Jis tikisi, kad pavyks išlaikyti maždaug 2 proc. kainų augimą.

„Vidutiniu laikotarpiu mes, žinoma, išlaikysime tikslą - 2 proc. infliaciją, tad nematau jokių priežasčių, kurios tai turėtų pakeisti“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė Vitas Vasiliauskas.

M.Draghis teigė nesibaiminantis, jog prie euro zonos prisijungia valstybė, kurioje šiuo metu yra defliacija. „Ne, tai manęs negąsdina“, - sakė ECB vadovas.

Lietuva eurą įsives nuo kitų metų pradžios.

Trečiadienį paskelbta apklausa rodo, kad Lietuvoje euro priešininkų ir šalininkų yra panašiai tiek pat – valiutos pakeitimui pritaria 47 proc., nepritaria – 49 proc. šalies gyventojų.

M.Draghio teigimu, kitų šalių patirtis leidžia tikėtis, kad parama eurui išaugs, kai žmonės bus geriau informuoti apie naująją valiutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius