Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016-ieji Rusijai atneš dar didesnį skurdą ir neviltį

Rusai pradeda atsikvošėti, kad ekonominis sunkmetis artimiausiu metu nesibaigs. Ateinančias metais šalies vyriausybė planuoja taupyti visose srityse – pensijos ir valstybės tarnautojų atlyginimai augs tik simboliškai, dėl to perkamoji galia išliks silpna. Investicijų augimo tikėtis taip pat neverta dėl nepalankaus finansinio klimato. Dėl to egzistuoja didelė tikimybė, kad Rusijoje užsitęs recesija, rašo naujienų svetainė gazeta.ru.
Maskvos kremlius
Maskvos kremlius / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Temos: 2 Recesija Rusija

Sociologinės apklausos atskleidžia negatyvių nuotaikų stiprėjimą šalyje pastaruoju metu. Ypač ženkliai Rusijoje sumažėjo manančiųjų, kad blogi ekonominiai laikai jau praeityje. Nuo šių metų liepos iki rugpjūčio šis skaičius išaugo šešiais procentais – nuo 21 iki 27 proc.

Ypač ženkliai Rusijoje sumažėjo manančiųjų, kad blogi ekonominiai laikai jau praeityje.

Šiuo metu optimistiškai dėl Rusijos ūkio ateities yra nusiteikę gerokai mažiau šalies gyventojų negu prieš metus, ir šiandien nuotaikos čia labiau primena pokrizinius 2009 m.

Neigiamų tendencijų įsivyravimas Rusijos visuomenėje sutampa su vis labiau pastaraisiais mėnesiais prastėjančiais šalies ekonominiais rodikliais.

Remiantis prognozėmis, Rusijoje artimiausiu metu smuks tiek pramonės gamyba, tiek investicijų pritraukimas ir realiosios gyventojų pajamos, o tai rodo, kad Maskvos parengtas antikrizinis planas nesuveikė.

Dėl ūkio stagnacijos ir aukšto infliacijos lygio, kuris metų pabaigoje sieks ne mažiau kaip 12 proc., aptirpo realiosios rusų pajamos ir išaugo skurstančiųjų gyventojų dalis.

2014 m. nepriteklių kentė 16,1 mln., arba 11,2 proc. Rusijos gyventojų, o jau šių metų pirmąjį pusmetį skaičius išaugo iki 21,7 mln. , arba 15,1 proc. šalies gyventojų.

Iš Rusijos centrinio banko ir vyriausybės retorikos susidaro įspūdis, kad šalies gyventojai yra ruošiami pasirengti recesijai ir 2016 m.

Iš Rusijos centrinio banko ir vyriausybės retorikos susidaro įspūdis, kad šalies gyventojai yra ruošiami pasirengti recesijai ir 2016 m., nes akivaizdu, kad nei vidaus vartojimas, nei užsienio investicijos nestimuliuos ūkio augimo.

Vienas iš reitingų agentūros „Fitch“ vadovų Charlesas Seville'is teigia, kad metinio Rusijos BVP augimo, kuris siektų bent pusę procento, galima tikėtis tik tuo atveju, jeigu naftos barelio kaina išliktų ties 60 dolerių riba.

Banko „Reiffeisen“ analitikai Rusijai prognozuoja nulinį augimą.

Tiesa, oficialūs Rusijos valdžios atstovai dėl šalies ūkio ateities nusiteikę gerokai optimistiškiau.

„Rusija vienintelė besivystanti šalis – eksportuotoja, kuri itin greitai, nors ir sunkiai, prisitaikė prie dabartinių sąlygų“, – sakė Rusijos finansų ministro pavaduotojas Maksimas Oreškinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius