Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programėlės, kurios padės jums sutaupyti

Ar būna taip, kad parduotuvėje išleidžiate 30 eurų, tačiau grįžęs namo suprantate, kad pirkinių ilgam neužteks? Arba jums baigiasi alga iki kitos likus kelioms dienoms, nors, regis, nieko nepirkote? Pinigai kartais tirpsta labai greitai ir nepastebimai, ir nustoti gyventi ritmu „nuo algos iki algos“ jums gali padėti kruopštus išlaidų planavimas. Pateikiame jums kelias nemokamas programėles, kurios padės suplanuoti savo išlaidas.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Colorful budget“. Tai taip pat yra nemokama biudžeto planavimo programėlė. Joje galima pasižymėti kiekvieną transakciją – kada ir kiek pinigų jūs gavote, kiek išleidote.

Tik atsisiuntę programėlę, joje rasite tokias kategorijas kaip „income“ (pajamos), „clothing“ (drabužiai), „bills“ (sąskaitos) ir pan. Visus šiuos pavadinimus jūs galite sulietuvinti, be to, galite įtraukti naujų išlaidų kategorijų, pavyzdžiui, įvesti grafą „kišenpinigiai vaikams“.

Kiekvienai išlaidų ir pajamų kategorijai galite pasirinkti norimą spalvą. Kadangi programėlė automatiškai daro skritulines diagramas, pagal spalvą lengviausiai atskirsite, kokios išlaidos sudaro „liūto dalį“.

Be to, galite nusistatyti ir įrašyti į programėlę maksimalią sumą, kurią galite išleisti tam tikriems dalykams. Pavyzdžiui, nusprendžiate, kad drabužiams per mėnesį skirsite iki 50 eurų. Jau įsigijote kojines už 4 eurus. Programėlė jums rodo, kad jau išleidote 8 proc. drabužiams skirto biudžeto, galite išleisti dar 46 eurus.

Šios ir panašių programėlių didžiausias minusas – jums reikia itin kruopščiai fiksuoti savo išlaidas.

Kiekvieną kartą, jums įvedus papildomas pajamas ar išlaidas, programėlė pati išskirstys ir susumuos jūsų išlaidas pagal jūsų pasirinktas kategorijas.

Šios ir panašių programėlių didžiausias minusas – jums reikia itin kruopščiai fiksuoti savo išlaidas. Į programėlę derėtų įrašyti ir pačius smulkiausius pirkinius, pavyzdžiui, prisiminti apie ledų porciją, kurią už eurą įsigijote karštą vasaros dieną.

„Personal expense“. Ši programėlė, kaip ir dauguma kitų, leidžia įvesti savo pajamas ir išlaidas, pajamų planą. Joje, jei norite, galite nurodyti, iš kur gavote pinigų, taip pat nurodyti, kur išleidote, pavyzdžiui, prekybos tinkle „Ikea“ ar pan.

Taip savaitės, mėnesio ar kelių pabaigoje galėsite pasižiūrėti, iš kur gavote daugiausia pinigų – darbdavio, tėvų ir pan., taip pat suprasite, kas daugiausia iš jūsų pasipelnė – galbūt koks nors prekybos tinklas, restoranas ar jūsų vaikai.

Programėlėje yra nurodytos tik kelios pinigų gavėjų ir siuntėjų kategorijos, tačiau jūs, kaip ir daugumoje programėlių, galite įvesti ir savo.

Programėlėje taip pat yra kalendorius, kuris rodo, kurią mėnesio dieną išleidote ar gavote pajamų daugiausia – pajamos žymimos žaliai,  o išlaidos – raudonai.

Ji ypač patogi tiems, kurie neprisimena savo finansinių įsipareigojimų. Programėlėje yra priminimo funkcija – galite nustatyti, kurią dieną, kam ir kiek pinigų turite pervesti. Taip pat yra užrašinė, kurioje galite žymėtis įvairiausias su savo finansais susijusias pastabas.

„One touch expenser“. Paprastai išlaidų planavimo programėlės, kurios yra nesusietos su jūsų internetine bankininkyste, reikalauja daug dėmesio, nes visas pajamas ir išlaidas turite suvesti patys. Jeigu užmiršite didelę piniginę įplauką ar didelį pirkinį, tai gali smarkiai iškreipti jūsų balansą.

Užmaršuoliams „One touch expenser“ turėtų būti labai pravarti programėlė. Išlaidas galėsite įvesti akimirksniu – programėlė teprašo nurodyti sumą, o, jei norite, galite jai priskirti ir tam tikrus raktažodžius, pavyzdžiui, komunaliniai mokesčiai. Jeigu nenurodysite išlaidų pobūdžio, jos bus priskiriamos prie „Kita“ kategorijos. Išlaidų įvedimas tetrunka kelias sekundes.

Programėlė jums primins, kad laikas įvesti tos dienos išlaidas.

Programa taip pat akimirksniu parengs jums skritulinę diagramą. Tokiu būdu matysite, kam išleidžiate daugiausia.

Joje taip pat galite nusistatyti priminimą – programėlė jums primins, kad laikas įvesti tos dienos išlaidas.

Kadangi ji yra primityvi, pajamų ar išlaidų plano sudaryti jums neleis.

„My Expenses“. Programėlė gali būti patraukli kaip visos šeimos finansų planuotojas. Ji leidžia turėti ne vieną, o kelias sąskaitas. Taigi galite fiksuoti ne tik savo, bet ir šeimos narių pajamas ir išlaidas. 

Galite nurodyti ne tik faktą, kad pinigai buvo išleisti automobiliui, bet ir patikslinti – tai buvo bauda už greičio viršijimą ir pan.

Pajamų šaltinio detalizuoti programėlė neleidžia, jas galima tik redaguoti, įvedant vis naują sumą. Tuo metu išlaidų pobūdį nurodyti galima labai detaliai. Programėlė siūlo daugiau nei 130 kategorijų. Pavyzdžiui, galite nurodyti ne tik faktą, kad pinigai buvo išleisti automobiliui, bet ir patikslinti – tai buvo bauda už greičio viršijimą ir pan.

Savo sąskaitoms galite pasirinkti norimą valiutą, taip pat skirtingas sąskaitas atskirti ir tam tikromis spalvomis.

Ši programėlė siūlo ir papildomų funkcijų, pavyzdžiui, galite įkelti savo pirkinio nuotraukas. Tiesa, tai jau nėra nemokama programėlės funkcija. Ji, kaip ir kai kurios papildomos, bet ne esminės programėlės funkcijos, jums kainuos iki kelių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius