TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė Kalifornijoje susitiks su potencialiais investuotojais

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šią savaitę lankosi Kalifornijoje, kur žada susitikti su JAV įmonių vadovais dėl galimų investicijų Lietuvoje.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Planuojama, kad A.Armonaitė susitiks su „Plug and Play“ akceleratoriaus vadovu, įmonių „SpaceX“, „Keeta“, „Dexcom“, „Mind the Bridge“ vadovais, „Unity“ ir „Anduril“ atstovais, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Ministrė taip pat atidarys Lietuvos nacionalinį stendą lazerių parodoje „Photonics West 2024“, kurioje dalyvauja 22 Lietuvos lazerių sektoriaus įmonės.

„Pastaraisiais metais Lietuvos lazerinių gaminių eksportas nuosekliai augo ir sulaukė pasaulinio pripažinimo, todėl Lietuvos stendo lazerių parodoje atidarymas užtikrins turimo potencialo vystymą ir naujų ryšių užmezgimą“, – pranešime sakė A.Armonaitė.

Vizito metu Silicio slėnyje veiklą pradės „InnoHub Lithuania“, kurios siekis – paspartinti Lietuvos įmonių augimą aukštųjų technologijų srityje, ypač lazerių technologijų, IRT ir gyvybės mokslų sektoriuose. „InnoHub Lithuania“ suteiks pagalbą Lietuvos įmonėms, norinčioms eksportuoti savo produktus ar paslaugas į JAV. Taip pat tai bus vieta JAV įmonėms susisiekti ir aptarti partnerystę su Lietuvos aukštųjų technologijų lyderiais.

Per tris praėjusių metų ketvirčius JAV ir Lietuvos apyvarta siekė 3,71 mlrd. eurų. Eksportas siekė 1,5 mlrd. eurų, lietuviškos kilmės eksportas – 1,37 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius