Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė: subsidijos labiausiai nukentėjusiems verslams – balandį

Valstybės subsidijos iš 70 mln. eurų paramos paketo labiausiai nuo karantino ribojimų nukentėjusiems verslams bus pradėtos mokėti balandį, suderinus su Europos Komisija, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Subsidijoms labiausiai nuo COVID nukentėjusioms įmonėms numatėme 70 mln. eurų. Ji (priemonė – BNS) yra derinama su Europos Komisija ir startas yra balandį. Siekiame padėti labiausiai nukentėjusioms įmonėms, toms, kurių apyvarta krito 60 proc. ir daugiau“, – Seime antradienį sakė A.Armonaitė.

„Labai svarbi žinia verslui – jeigu jūs atitinkate kriterijus pirmam pagalbos paketui ir atitiksite apyvartos kritimo kriterijus antru etapu, jūs į abu galite pretenduoti“, – teigė ministrė.

Anksčiau ji buvo išreiškusi viltį, kad subsidijos iš antrojo 70 mln. eurų pagalbos paketo startuos dar kovą.

Numatoma, kad į šią paramą galės pretenduoti bendrovės, kurių vidutinė mėnesio apyvarta sumažėjo bent 60 proc. (nuo 2020 metų lapkričio 1 dienos iki šių metų sausio 31 dienos, palyginti su atitinkamu laikotarpiu 2019-2020 metais). Jeigu veikla buvo uždrausta po lapkričio 30 dienos, pajamų kritimas skaičiuojamas nuo gruodžio.

Pirmasis subsidijų ir lengvatinių paskolų paketas pradėjo veikti sausio antroje pusėje, jo vertė – 180 mln. eurų. Per du mėnesius verslui iš viso paskirstyta apie 47 mln. eurų paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius