Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė: svarstysime ir naujas pagalbos verslui priemones

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad iki švenčių planuojama su Europos Komisija (EK) suderinti pagalbos priemonių verslui paketą ir netrukus pradėti dalinti lėšas. Šiuo metu numatyta nukentėjusiam verslui skirti 230 mln. eurų, nors A.Armonaitė užsimena, kad tai – ne riba. Be praėjusios Vyriausybės suplanuotų subsidijų ir lengvatinių paskolų nukentėjusiems verslams svarstomos ir naujos priemonės.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vyriausybei sugriežtinus karantiną nuo trečiadienio duris užvers dauguma parduotuvių. Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pirmadienį žurnalistams tvirtino, kad šiuo metu pagrindinis tikslas – kuo greičiau paleisti suplanuotas priemones verslui.

Ministrė tvirtino pirmadienį apie tai kalbėjusi su EK vicepirmininke Margrethe Vestager.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Praėjusi Vyriausybė buvo numačiusi, kad įmonėms, kurių apyvarta krito 30 proc., reikėtų skirti 150 mln. eurų subsidijoms ir 30 mln. eurų lengvatinėms paskoloms. Tačiau A.Armonaitė pabrėžė, kad 180 mln. eurų nėra riba ir šiuo metu svarstoma apie 230 mln. eurų ar net didesnę paramą.

„Su ministre Monika Navickiene kitas priemones derinamės – prastovos veiks stabiliai. Padarysime viską, kad darbo vietos, konkurencija, verslai neužsidarytų. Suprantame priimtų veiksmų pasekmes, tam tikros gali būti ekonominės pasekmės“, – kalbėjo ji.

Ministrė taip pat užsiminė, kad svarstomos ir naujos priemonės, skirtos ypatingai paveiktiems sektoriams.

„Matome, kad yra paveiktų sektorių, ir norėsime jiems dėmesio skirti – gali būti naujos priemonės. Bet dabar svarbiausia paleisti tai, kas žadėta, dėl ko turima lūkesčių“, – sakė ministrė.

„Iki švenčių, tikiuosi, suderinsime su EK ir iš karto galėsime paskelbti kvietimą verslams“, – pridūrė A.Armonaitė.

Prekybininkai kaip itin reikalingą pabrėžia nuomos kompensaciją, kuri buvo taikyta per pirmąjį karantiną. A.Armonaitė atskleidė, kad svarstoma ir ši priemonė.

„Žinau, kad ypatingai smulkiems verslams nuomos kompensacija padėjo, bet yra niuansų dėl paramos, yra kitų istorijų, į kurias turime atsižvelgti“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius