Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė: turiu lūkestį, kad prekyba su Kinija atsistatys

Ekonomikos ir inovacijų ministrė sako tikinti, jog dėl Lietuvos ryšių su Taivanu blokuojama šalies prekyba su Kinija atsistatys.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kinija yra viena didžiausių pasaulio ekonomikų, kuri yra susiintegravusi į vertės grandines nuo Jungtinių Valstijų iki Vokietijos, todėl mano, kaip ekonomikos ministrės, lūkestis, kad ta prekyba atsistatytų. Tai priklauso, žinoma, nuo Pekino, bet tiek Briuselis, tiek Vilnius tikisi, kad ta prekyba sugrįš“, – antradienį spaudos konferencijoje teigė Aušrinė Armonaitė.

Paklausta, kokiomis priemonėmis tai bus padaryta, ministrė apeliavo į bendrą Europos Sąjungos (ES) prekybos politiką ir Bendrijos kreipimąsi į Pasaulio prekybos organizaciją.

„Jeigu jau yra ieškinys Pasaulio prekybos organizacijoje, jeigu yra bendra europinė pozicija dėl bendros rinkos, jeigu Europos Sąjunga turi bendrą prekybos politiką, o ji ją turi, tai yra ne tik Lietuvos klausimas“, – sakė ministrė.

A.Armonaitė anksčiau portalui vz.lt sakė, kad Kinijos „visiškai eliminuoti neįmanoma“, o santykiai su šia komunistine šalimi „atsistatys“.

Lietuva pernai leido Taibėjui atidaryti atstovybę šalyje Taivano pavadinimu. Šis žingsnis sukėlė Pekino nepasitenkinimą – jis apribojo santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą. Dėl to Europos Sąjunga šių metų pradžioje kreipėsi į PPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius