Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AFP: Vokietija ir Prancūzija pasiekė kompromisą dėl „Nord Stream 2“

Berlynas ir Paryžius pasiekė kompromisą dėl per Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiesto Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projekto „Nord Stream 2“, skelbia prancūzų naujienų agentūra AFP, remdamasi nutekinta derybų informacija.
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijos žiniasklaidą anksčiau šią savaitę skelbė, jog Vokietija prarado svarbią sąjungininkę – Prancūziją, artėjant balsavimui dėl Europos Sąjungos dujų direktyvos sugriežtinimo, kuris gerokai apsunkintų „Nord Stream 2“ įgyvendinimą.

Tačiau dabar Vokietija ir Prancūzija sutarė, kad priežiūra būtų vykdoma iš „valstybės narės, kurioje yra pirmasis jungties taškas, teritorijos ir teritorinės jūros“, praneša AFP pagal gauto projekto kopiją.

Šiomis ES dujų direktyvomis pataisomis numatyta gamtinių dujų tiekimui į ES rinką iš trečiųjų šalių per neutralias teritorijas nustatyti tokius pat reikalavimus kaip ir dujų transportavimui ES viduje. Tai reiškia, kad „Nord Stream 2“ vamzdynui būtų pritaikyti ES Trečiojo energetikos paketo reikalavimai, kurie draudžia dujų tiekėjams valdyti magistralinius dujotiekius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius