Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Agentūros „Scope Ratings“ ir „DBRS Morningstar“ patvirtino Lietuvos kredito reitingus ir perspektyvas

Penktadienį tarptautinė kredito reitingų agentūra „Scope Ratings“ patvirtino anksčiau Lietuvai suteiktą A ilgalaikio skolinimosi reitingą ir paliko galioti teigiamą ilgalaikio skolinimosi perspektyvą, o tarptautinė kredito reitingų agentūra „DBRS Morningstar“ patvirtino anksčiau Lietuvai suteiktą A (aukštą) ilgalaikio skolinimosi reitingą ir paliko galioti stabilią perspektyvą, pranešė Finansų ministerija.
Investavimas, finansai
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Scope Ratings“ agentūros ekspertų sprendimą dėl Lietuvos reitingo lėmė stipri institucinė sąranga ir patikima politinė sistema, palaikoma narystės Europos Sąjungoje. Lietuvos „A“ reitingas dar kartą patvirtina, jog tarptautiniu mastu mūsų šalis yra laikoma labai patikima ir atsakinga valstybe.

Anot abiejų tarptautinių agentūrų ekspertų, nors karas Ukrainoje atsiliepė ir Lietuvos ekonomikai, tačiau, nepaisant galimo ekonomikos sulėtėjimo, prognozuojamas ekonomikos augimas. Taip pat prie stabilaus Lietuvos kreditingumo prisidėjo ir apdairi fiskalinė politika bei nedidelis valstybės skolos lygis, kuriuo grindžiamas šalies fiskalinis atsparumas ir sugebėjimas atlaikyti sukrėtimus.

Kredito reitingas – rodiklis, suteikiantis investuotojams (kreditoriams) koncentruotą informaciją apie skolininko gebėjimo vykdyti savo finansinius įsipareigojimus lygį. Aukštas kredito reitingas rodo mažesnę riziką, kad skolininkas (emitentas) nevykdys įsipareigojimų, ir atitinkamai mažesnę skolinimosi kainą.

Kredito reitingams išreikšti kreditų reitingų agentūros vartoja tam tikrą klasifikaciją ir simbolius bei nustato kredito vertę besiskolinančioms valstybėms ir bendrovėms naudodama standartizuotus kredito reitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius