-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27 /2021 05 28

Aiškėja įmonės, kurios gavo paramą iš valstybės ir pirko prabangius automobilius

Pradeda aiškėti, kurios bendrovės, gavusios mokesčių mokėtojų subsidiją, pirko prabangius automobilius. LRT duomenimis, tokią prabangą sau leidusios bendrovės darbo užmokesčio subsidijoms gavo beveik nuo 1 mln. iki beveik 2,5 mln. eurų.
Porsche 718 Cayman GTS 4.0
Porsche 718 Cayman GTS 4.0 / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Visuomeninio transliuotojo duomenimis, įdarbinimo agentūra „Headex“ įsigijo automobilį „Porsche Cayenne S“.

Krovinių transportavimu užsiimanti įmonė „Hegelmann transporte“ įsigijo „Porsche 911 Turbo S“.

„Kautros“ vardu įsigytas automobilis „Range Rover Evoque“.

Drabužių mažmenininkė „Apranga“ taip pat įsigijo „Porsche Panamera 4 E-Hybrid“, skelbia LRT.

„Ortopedijos technika“ įmonės vardu pirko „Porsche Taycan 4S“. „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ – „Lexus ES 300H“.

Penktadienį „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ išplatino žiniasklaidai informaciją, jog įmonė automobilį „Lexus ES 300h“ įsigijo prieš pandemiją – 2019 rugpjūčio 14 dieną – Jungtinėse Amerikos Valstijose maždaug už 16 tūkst. eurų.

„Prieš pandemiją įsigytas 2017 m. gamybos, hibridinis, naudotas, po avarijos lengvasis automobilis neturėtų būti priskiriamas prabangių automobilių klasei.

2018 metais įmonei buvo sėkmingi, ikimokestinis pelnas siekė 1,41 mln. eurų, 2019 metų pirmos metų pusės finansiniai rezultatai taip pat buvo ypač geri, be to, įmonė tapo „Snow arenos“ operatoriumi, taigi priimtas sprendimas atnaujinti įmonės turimų automobilių parką taupiu automobiliu nieko neturėtų stebinti“, – rašoma bendrovės komentare.

„Švaros broliai“, LRT duomenimis, įsigijo 2014 m. gamybos automobilį „Land Rover Range Rover Sport“.

Plastikinių pakuočių gamybos įmonė „Plasta“ pirko 2012 m. gamybos automobilį „Infiniti QX56“, o trikotažo gaminius siuvanti bendrovė „Omniteksas“ šiemet įsigijo naują „Lexus NX 300H“. O krovinių gabenimo paslaugas teikianti įmonė „Transriva” pirko „Land Rover Range Rover Velar“.

„Švaros brolių“ komentare žiniasklaidai rašoma, kad iš valstybės gautą paramą įmonė skyrė susigrąžinti darbuotojams bei į ikipandeminį lygį sugrąžinti krizės metu sumažintą visos komandos darbo atlygį.

„Suprantame kilusius klausimus, tad paaiškiname viešai paskelbtą informaciją apie įmonės įsigytą automobilį. UAB „Švaros broliai“ automobilį „Land Rover Range Rover Sport“ įsigijo 2014 m., pasinaudodami galimybe įmokas už jį mokėti dalimis. 2021 m. vasarį finansinio lizingo sutarties su „Nordea Finance Lithuania“ laikotarpis baigėsi ir įmonė, vykdydama įsipareigojimus, automobilį išpirko už likutinę vertę – 13 535 Eur“, – rašoma komentare.

„Headex“ vadovė Lilija Tolbatova atsiųstame komentare aiškino, jog subsidijų lėšos nebuvo naudojamos automobiliui pirkti.

„UAB „Headex“ sėkmingai užbaigus 2019 metus, buvo priimtas sprendimas 2020 m. pakeisti 4 metus eksploatuotą automobilį Porsche Cayenne S nauju analogiško modelio automobiliu. Senasis automobilis buvo parduotas. Naujasis automobilis yra lizinguojamas, tad vertinant išlaidas, šis sprendimas įmonei per mėnesį sugeneruoja papildomai 250 Eur išlaidų, lyginant su praėjusių 4 metų laikotarpiu. Automobilio keitimo data 2020 m. gegužės 29 d.“, – nurodoma komentare.

Anot L.Tolbatovos, įmonėje vadovaujamasi sąžiningumo ir skaidrumo principais.

„Esame sąžiningas darbdavys savo komandai, partneris klientams ir mokesčių mokėtojas valstybei. Laiku mokame mokesčius ir neturime bei nepretenduojame į mokesčių mokėjimo atidėjimo lengvatą. 2020 metais į šalies biudžetą bendrovė sumokėjo 6 344 525 Eur mokesčių“, – sakė ji.

Tačiau L.Tolbatovos teigimu, pandemija tapo didžiuliu iššūkiu verslui. Įmonė nurodė, kad 2020 m. birželio 25 d. kreipėsi dėl subsidijų darbo vietoms išsaugoti. Subsidijos pradėtos gauti 2020 m. liepos 31 d.

„Norime patikslinti, kad visos darbo vietų išsaugojimui skirtos lėšos buvo išskirtinai panaudotos pagal paskirtį, t.y. tik darbuotojų darbo užmokesčiui kompensuoti. UAB HEADEX veikla yra kasmet audituojama ir turime sertifikuotų auditorių išvadas, kad 2020 m. įmonės finansinė veikla vykdoma be priekaištų.

Įmonėje laikomės sąžiningumo prieš savo darbuotojus ir partnerius bei socialinės atsakomybės principų.

Tad apgailestaujame dėl sudarytos nuomonės apie šalies įmones ir iš savo pusės akcentuojame, kad esame atviri ir sąžiningi ir, kad esame pasiruošę pateikti visą reikalingą medžiagą apie subsidijų panaudojimą šalies institucijoms“, – komentare cituojama L.Tolbatova.

Tomas Jurgelevičius, „Hegelmann Transporte“ generalinis direktorius

Informacija apie UAB „Hegelmann Transporte“ prabangaus automobilio pirkimą neatitinka tikrovės, kadangi tokios transporto priemonės UAB „Hegelmann Transporte“ neįsigijo, o paramai skirtos lėšos buvo naudojamos pagal paskirtį.

Minimą automobilį „Porsche 911 Turbo S“ įsigijo įmonė UAB „Hegelmann Rental“, kuri užsiima automobilių nuoma. Šiuo metu UAB „Hegelmann Rental“ priklauso apie 2800 transporto priemonių, iš jų apie 110 lengvųjų automobilių. UAB „Hegelmann Rental“ teikia nuomos paslaugą įvairiems juridiniams asmenims visoje Europos Sąjungoje. Ši bendrovė jokių subsidijų negavo ir valstybės suteikta teise gauti finansinę pagalba nesinaudojo.

Tomas Jurgelevičius, „Hegelmann Transporte“ generalinis direktorius penktadienį išplatino pareiškimą, kad informacija apie prabangaus automobilio pirkimą neatitinka tikrovės. Teigiama, kad tokios transporto priemonės UAB „Hegelmann Transporte“ neįsigijo, o paramai skirtos lėšos buvo naudojamos pagal paskirtį.

„Minimą automobilį „Porsche 911 Turbo S“ įsigijo įmonė UAB „Hegelmann Rental“, kuri užsiima automobilių nuoma. Šiuo metu UAB „Hegelmann Rental“ priklauso apie 2800 transporto priemonių, iš jų apie 110 lengvųjų automobilių. UAB „Hegelmann Rental“ teikia nuomos paslaugą įvairiems juridiniams asmenims visoje Europos Sąjungoje. Ši bendrovė jokių subsidijų negavo ir valstybės suteikta teise gauti finansinę pagalba nesinaudojo", – nurodoma įmonės komentare.

15min ketvirtadienį skelbė, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, 148 įmonės, gavusios mokesčių mokėtojų subsidiją, skirtą nukentėjusiems nuo pandemijos, įsigijo prabangius automobilius, kurių kiekvieno vertė viršijo 50 tūkst. eurų. Iš jų net 32 įmonės pirko naujus „Bentley“, „Maserati“, „Porsche“, „Lamborghini“, „Rolls-Royce“ automobilius. Tokią informaciją ketvirtadienį Seime atskleidė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

PLAČIAU SKAITYKITE: Cinizmo viršūnė: 148 įmonės, gavusios valstybės paramą, įsigijo prabangius automobilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius