-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcijų rinkos kyla, nepaisydamos naujų nuogąstavimų dėl recesijos

Daugumoje akcijų rinkų antradienį vyravo augimo nuotaikos, nepaisant naujų nuogąstavimų dėl recesijos, kuriuos pakurstė pranešimas apie tai, kad technologijų milžinė „Apple“ gali apriboti naujų darbuotojų samdymą ir investicijas.
Recesija
Recesija / 123RF.com nuotr.

Pagrindiniai Europos akcijų indeksai kopė aukštyn – Londono FTSE 100 iki popietės paūgėjo 0,5 proc., o Frankfurto DAX ir Paryžiaus CAC 40 – po 0,7 procento.

Pagrindiniai Azijos akcijų indeksai nerado vieningos krypties ir tai lėmė išpardavimas Volstrite, kurį išprovokavo agentūros „Bloomberg“ pranešimo apie „Apple“ planus pakurstyti nauji nuogąstavimai dėl recesijos.

„Apple“ sukėlė sumaištį, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimui apie tai, kad bendrovė planuoja kitąmet apriboti naujų darbuotojų samdymą ir išlaidas augimui, nes numato galimą ekonomikos nuosmukį“, – pažymėjo Richardas Hunteris iš investicinių paslaugų bendrovės „Interactive Investor“.

Tuo tarpu euro kursas šoktelėjo maždaug 1 proc. JAV dolerio atžvilgiu, rinkos dalyviams spėliojant, ar pažaboti infliaciją siekiantis Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį rengiamame posėdyje galėtų padidinti palūkanų normas labiau negu tikimasi.

ECB ketvirtadienį pirmą kartą per daugiau kaip dešimtmetį padidins savo palūkanų normas, bet, infliacijai kopiant į rekordines aukštumas, euro zonos centrinis bankas jau spaudžiamas imtis ir kitų veiksmų.

Eeuro zonos centrinis bankas yra sakęs, jog palūkanų normas ketina padidinti ketvirčiu procentinio punkto.

Normos bus padidintos pirmą kartą nuo 2011 metų.

„Labiausiai tikėtina, kad ECB šią savaitę padidins palūkanų normas 25 baziniais punktais, o rugsėjį – dar 50 bazinių punktų“, – pažymėjo finansų bendrovės „Ebury“ rinkos strategijos skyriaus vadovas Matthew Ryanas.

„Visgi mes neatmetame galimybės, kad normos 50 bazinių punktų galėtų būti padidintos jau šios savaitės posėdyje. Jau matėme, kaip dauguma pagrindinių centrinių bankų pastarosiomis savaitėmis ryžtingai didino normas, mėgindami suvaldyti spartų kainų kilimą.“

Federalinio rezervo sistemai (FRS) šiemet ryžtingai didinant palūkanų normas, JAV dolerio kursas pastarosiomis savaitėmis gerokai pakilo daugumos kitų valiutų atžvilgiu.

Rinkose vis stiprėjant nerimui dėl galimos recesijos euro zonoje, kurios ekonomikos augimą slopina didelė infliacija, euro kursas praėjusią savaitę pirmą kartą per beveik 20 metų buvo pasiekęs paritetą JAV valiutos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius