Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikas: dar vienas bankų susijungimas – liūdna žinia Lietuvai

Bankų DNB ir „Nordea“ sujungimą Baltijos šalyse analitikai sutiko su skepticizmo nuotaika. Pasak jų, tai rodo, kad finansiniam sektoriui Baltijos šalys tampa neįdomios. Todėl konkurencija čia tik mažės. Pernai buvo paskelbta, kad „Swedbank“ Baltijos šalyse perima „Danske“ mažmeninę bankininkystę.  
Marius Dubnikovas
Marius Dubnikovas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Labai liūdna, kad finansinis sektorius Lietuvoje mažėja“, – 15min sakė Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos Mokesčių grupės vadovas Marius Dubnikovas. Tiesa, jis neabejoja, kad smulkiesiems klientams niekas nesikeis – rinka nusistovėjusi. „Bet mūsų priklausomybė nuo skandinavų bankų tik didėja. O norėtųsi šviežio kraujo“, – samprotavo M.Dubnikovas.

Tiesa, sunkiai tikėtina, kad į Lietuvą ateitų naujas komercinis bankas, mano analitikas.

Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas jau pareiškė, kad bankai jungiasi dėl to, kad griežtėja jų reguliavimas. M.Dubnikovas su tuo sutinka.

„Buvo padaryta daug sprendimų, kurie mažina pelningumą. Tačiau mažėjanti konkurencija yra blogiau nei griežtėjanti priežiūra“, – sako Verslo darbdavių konfederacijos Mokesčių grupės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius