Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ankara ruošia ieškinį Rusijai dėl elgesio su turkų verslininkais

Turkija ruošia iškelti bylą Rusijai Tarptautinėje prekybos organizacijoje (TPO) ir kituose tarptautiniuose teismuose dėl Kremliaus įvestų ekonominių sankcijų. Laikraščiui „Daily Sabah“ Turkijos ekonomikos ministras Mustafa Elitasas pasakojo, kad mažuose miesteliuose visoje Rusijoje turkų įmonės yra spaudžiamos parduoti akcijas rusams.
Rusijos parduotuvių lentynose jau nebematyti turkiškų vaisių ir daržovių
Rusijos parduotuvių lentynose jau nebematyti turkiškų vaisių ir daržovių / Scanpix/Sputnik nuotr.

„Prekyba turi turėti ir moralinį pagrindą. Šie verslininkai pasitikėjo Rusijos vyriausybe ir investavo šioje šalyje“, – sakė M.Elitasas ir pridūrė, kad svarstomas bylos prieš Rusiją iškėlimas TPO dėl Kremliaus elgesio su turkų verslininkais. Ministras pridūrė, kad šiuo metu yra renkami visi įkalčiai.

Tiesa, skaudžiai Maskvos sprendimas kirto ir per Rusijos vartotojų kišenes.

„Mes grąžinsime teises tiems, kurie nukentėjo, tarptautiniuose teismuose“, – sakė M.Elitasas,

Turkijos ministras šmaikštavo, kad situacija Rusijoje primena orų prognozę – kartais saulėta, kartais lietinga, arba šiek tiek debesuota.

„Kuomet debesuota, jų elgesys pamina tarptautiniu mastu pripažintas prekybos taisykles“, – tikino politikas.

Po incidento su Rusijos bombonešio numušimu, Turkijos ekonomikos ministerija surengė susitikimą su šviežių vaisių ir daržovių eksportuotojais, kurie nukentėjo nuo atsakomųjų Kremliaus veiksmų.

Tiesa, skaudžiai Maskvos sprendimas kirto ir per Rusijos vartotojų kišenes, nes smarkiai pabrangino šviežių vaisių ir daržovių kainas.

Pati Turkija jau paruošusi planus, pagal kuriuos, anksčiau į Rusiją eksportuotos prekės greitu metu bus nukreipiamos į alternatyvias Kenijos, Nigerijos bei kitų Afrikos šalių rinkas.

Be to, turkiškos prekės gali rasti savo nišą ir Saudo Arabijoje, kurioje neseniai apsilankė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Po prasidėjusios Ankaros ir Maskvos krizės, Saudo Arabijos karališkoji šeima pradėjo kampaniją, raginančią vartoti turkiškas prekes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius