-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkos ministerija atnaujino žaliųjų pirkimų aplinkos apsaugos kriterijus

Aplinkos ministerija patikslino žaliųjų pirkimų aplinkos apsaugos kriterijus projektavimui ir jų statybos darbams, taip pat atnaujino transporto priemonėms taikomus žaliųjų pirkimų kriterijus.
Aplinkos ministerija
Aplinkos ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Aplinkos apsaugos kriterijų sąrašą įtraukti kriterijai degalams ir elektrai, o įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms žaliai pirkti šiuos produktus bus lengviau ir paprasčiau – jos galės naudotis jau parengta kriterijų forma, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.

Pastatų projektavimo ir jų statybos darbų pirkimams nustatytas išplėstinis pastatų atitikties tvarumo vertinimo sistemoms kriterijus, minimaliu (privalomu) taps nuo 2025-ųjų metų sausio 1 dienos.

Taip pat kriterijų sąrašas papildytas nuostata, pagal kurią perkant transporto priemones perkančiosios organizacijos turės atitikti Alternatyviųjų degalų įstatyme viešiesiems pirkimams ir netaršioms transporto priemonėms nustatytus reikalavimus.

Kitais atvejais, kai perkama daugiau transporto priemonių, nei numatyta Alternatyviųjų degalų įstatyme, galima bus naudoti aplinkos ministro įsakymu transporto priemonėms nustatytus žaliuosius kriterijus.

Šie pakeitimai ir papildymai prioritetinėse viešųjų pirkimų srityse buvo numatyti Žaliųjų viešųjų pirkimų įgyvendinimo 2021-2025 metų priemonių plane .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius