-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsinaujinančios energetikos šalininkai negaili kritikos valdžiai

Atsinaujinančios energetikos šalininkai kaltina Energetikos ministeriją pagalių kaišiojimu į ratus.
Valdas Lukoševičius
Valdas Lukoševičius

Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymas, įveikus ilgą kliūčių ruožą, buvo priimtas praėjusiais metais, tačiau poįstatyminių aktų įšalo kol kas niekas negali įveikti, rašo „Lietuvos rytas“.

„Valdžia bijo pernelyg sparčios plėtros, nes už tai reikia mokėti šiandien, o grąža bus jau kitoms kadencijoms. Politikai žiūri tik trumpalaikės naudos, nesižvalgo į ateitį“, – sakė Lietuvos energetikos konsultantų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius.

Jo teigimu, tai įrodo daugiau nei prieš metus priimtas priemonių skatinimo planas, kuris liko tik popieriuje, o realiai neveikia.

„Importuoti pigią rusišką elektrą valdžiai naudingiau. Tai realūs pinigai šiandien. Šūkiai apie energetinę nepriklausomybę, anot valdininkų, tegul ir lieka šūkiais“, – sakė V.Lukoševičius.

Poįstatyminius teisės aktus Energetikos ministerija turėjo parengti iki 2011 metų pabaigos, tačiau to nepadarė. Pats įstatymas, pasak rinkos dalyvių, dienos šviesoje pasirodė visiškai sujauktas. Pavyzdžiui, už vėjo pagamintą elektrą bandomuoju jėgainės laikotarpiu valstybė moka pagal pageidavimą ir nuotaiką, nes mokėjimo tvarka nėra reglamentuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius