Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione didžiausią susidomėjimą sukėlė A.Brazausko automobilis ir L.Paksienės šviestuvai

Pirmadienį Prezidentūros kanceliarija surengė aukcioną, kuriame išpardavė nebereikalingus daiktus. Už nebenaudojamus automobilius, baldus, foto bei kompiuterinę įrangą prezidentūra surinko beveik 100 tūkst. Lt.
Pirmadienį Prezidentūros kanceliarija surengė aukcioną, kuriame už nebenaudojamus automobilius, baldus, foto bei kompiuterinę įrangą surinko beveik 100 tūkst. Lt.
Pirkėjus sudomino ne visi parduodami automobiliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į prezidentūros kanceliarijos garaže surengtą aukcioną susirinko per 150 dalyvių. Daugiausiai dėmesio sulaukė seni automobiliai, už juos gauta 77  tūkst. 590 Lt. Daugiausiai sumokėta už Algirdo Brazausko prezidentavimo laikais įsigytą visureigį „Nissan Patrol“ – 28,5 tūkst. Lt, mažiausiai – už „Volkswagen Vento“ (2 tūkst. Lt). Už 1997 m. gamybos „Audi A8“ pasiūlyta 11 tūkst. Lt, o už tų pačių metų gamybos „Audi A6“ – 14,5 tūkst. Lt.

Aukcione bene labiausiai pirkėjus dominusios prekės buvo Laimos Paksienės jos vyro prezidentavimo laiku įsigyti du moters formų bronziniai šviestuvai. Kiekvienas jų buvo įvertintas po 1 tūkst. 500 Lt, tačiau pirkėjai už vieną jų pasiūlė 1 tūkst. 800 Lt, už kitą – 1 tūkst. 900 Lt.

Tuo metu Paksų įsigyto darbo stalo „Mimamatrix“, kurio pradinė kaina buvo 680 Lt, įsigyti niekas nenorėjo. Už nenaudotą Rolando Pakso darbo kėdę „Step S 23B“ vienas lankytojas pasiūlė pradinę kainą – 430 Lt.

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus sofutė „Marina“ bei du to paties komplekto foteliukai buvo parduoti už 1 tūkst. 100 Lt, kai jų pradinė kaina buvo 200 Lt. Kiek mažiau pirkėjus sudomino V.Adamkaus ir Almos Adamkienės valgomasis stalas „Grifas“. Jis įsigytas už 550 Lt. Jaunus žmones domino jau pagyvenusi kompiuterinė technika, taip pat profesionalūs fotoaparatai bei jų priedai.

Antrą kartą rengiamo aukciono vedėjas ir organizatorius Prezidentūros kanceliarijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Leopoldas Petrauskas prisipažino, jog tokio dalyvių aktyvumo nesitikėjo. „Tikrai nesitikėjome, jog žmonės taip viską pirks. Matau, kad krizės Lietuvoje tikrai nėra“, – sakė L.Petrauskas. Jis pabrėžė, jog aukciono dalyviams nesakoma, kam tiksliai priklausė parduodami daiktai: „Tai yra Prezidentūros kanceliarijos turtas, kuris buvo surinktas ir iš Turniškių, ir iš S.Daukanto aikštės“.

L.Petrauskas sakė, jog spalio 26 d. bus rengiamas antras aukcionas, kurio metu bus bandoma parduoti pirmadienio aukcione neparduotas prekes. Be to, gali būti, jog ne visi pirkėjai sumokės pinigus. „Jei per tris dienas į mūsų sąskaitą nebus pervesti pinigai už įsigytas prekes, mes tuos daiktus, pakoregavę jų kainas, parduosime kitame aukcione“, – sakė L.Petrauskas. Jo tvirtinimu, pakartotinio aukciono metu neparduotų daiktų kainos mažinamos mažiausiai 30 proc. Pirmadienį surengto aukciono metu iš 81 parduodamo objekto tik 10-ies jų dalyviai nepanoro įsigyti.

Už pirmadienio aukcione įsigytus daiktus planuojama surinkti 93 tūkst. 940 Lt. Pasak L.Petrausko, pusė sumos bus pervesta į valstybės biudžetą, pusė nukeliaus Prezidentūros kanceliarijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius