-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aukso kainos pasiekė rekordines aukštumas – peržengė 1 930 JAV dolerių už unciją ribą

Aukso kainos pirmadienį pakilo iki rekordinių aukštumų, sunerimusiems investuotojams nukreipus žvilgsnį į šį saugaus prieglobsčio aktyvą tuo metu, kai koronavirusas toliau plinta visame pasaulyje, o JAV doleris kiek susilpnėjo.
Auksas
Auksas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Auksas Aukso kaina

Tauriojo metalo kaina Azijos biržose išaugo daugiau nei vienu procentu iki 1 930,48 JAV dolerio už unciją, o analitikai spėja, kad netrukus ji gali perkopti ir 2 000 JAV dolerių ribą.

Nesant ženklų, kad koronaviruso pandemija gali netrukus atsitraukti, prekeiviai ėmė pirkti auksą, kuris yra laikomas saugia investicija krizės ir neapibrėžtumo metu.

Investicijų į auksą patrauklumą padidino ir didžiulės apimties Federalinio rezervo sistemos (FRS) vykdomos piniginės politikos švelninimo priemonės, kurios sumažino JAV dolerio kursą daugumos kitų valiutų atžvilgiu.

„Aukso kainos augimas yra neišvengiamas, nes įžengiame į tokią situaciją, kokia susiklostė po pasaulinės finansų krizės, kai aukso kainos išaugo iki rekordinio lygio, nes FRS pumpavo didžiules pinigų sumas į finansų sistemą“, – teigė konsultacijų įmonės MineLife“ vyresnysis išteklių analitikas Gavinas Wendtas.

Išaugusi aukso paklausa daugiau nei dvigubai kilstelėjo ir sidabro vertę, palyginti su kovo mėnesį užfiksuotomis žemiausiomis šio metalo kainomis – pirmadienį sidabro kaina padidėjo 4 proc. iki 24,10 JAV dolerio už unciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius