Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių prekybininkams – blogos žinios iš Kazachstano

Nepasiteisino nenaujų automobilių pardavėjų viltis, kad nuo Naujųjų sujungus Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sistemas Kazachstanas iki liepos 1 dienos taikys senąją nenaujų automobilių apmokestinimo tvarką.
Beje, o gal  „Renault“ savininkas prekiauja visai ne automobiliais? Ar pusnuogės gražuolės tik padeda pritraukti pirkėjų dėmesį?
Beje, o gal „Renault“ savininkas prekiauja visai ne automobiliais? Ar pusnuogės gražuolės tik padeda pritraukti pirkėjų dėmesį? / 15min.lt nuotr.

Mašinų pirkimo bumą, kuris kilo, nes kazachai prieš didinant mokesčius stengėsi parsivežti kuo daugiau automobilių, dabar turguose pakeitė štilis ir pagyvėjimo nesitikima, rašo „Verslo žinios“.

„Utenos automobilių turgus baigia numirti. Nepadėjo net mokesčio už mašinų eksploataciją mažinimas. Tiesiog nėra kuo pakeisti pirkėjų iš Kazachstano“, – guodėsi bendrovės „Riedvė“, eksploatuojančios automobilių prekyvietę, direktoriaus pavaduotojas Jonas Vasalauskas.

Jis skaičiuoja, kad 2009 metais per savaitę į tolimą šalį automobilvežiais ir geležinkeliu buvo išsiunčiama 400–500 mašinų. Šiandien per savaitę visame mieste parduodama iki 50 nenaujų automobilių.

„Eksportas į Kazachstaną gelbėjo Marijampolės prekybininkus ir vežėjus. Dabar nebeturime ir šio šaltinio“, – aiškino bendrovės „Autocentrum A5“, valdančios automobilių prekybos aikšteles Marijampolėje, direktorius Tomas Norbutas.

Jis skaičiavo, kad automobilių prekybininkų apyvarta kris mažiausiai 20 procentų. „Muitai išaugo 80 proc. ir konkuruoti su Rusijoje gamyklas turinčiais gamintojais nenaujų mašinų pardavėjams jau sudėtinga. Vietos turguose kainos kilo 20–30 proc. ir, panašu, prekybininkai tiesiog lauks, pardavinės prieš įsigaliojant naujiems mokesčiams įvežtas mašinas“, – sakė komercijos atašė Kazachijos Respublikoje Raimondas Martinavičius.

Komercijos atašė teigė, kad Kazachstano Vyriausybė jau anksčiau svarstė, kaip riboti naudotų automobilių antplūdį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius