Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV uždraudė Malaizijos palmių aliejaus milžinei „FGV Holdings“ importuoti produkciją

Jungtinės Valstijos uždraudė Malaizijos palmių aliejaus milžinės, tiekiančios prekes tokioms gamintojoms kaip „Procter & Gamble“ ir „Nestle“, gaminių importą dėl įtarimų, kad jos darbuotojai susiduria su fiziniu ir seksualiniu smurtu bei kitokia prievarta.
Taip atrodo palmių vaisiai, iš kurių gaminamas palmių aliejus
Taip atrodo palmių vaisiai, iš kurių gaminamas palmių aliejus / Viktorijos Panovaitės nuotr.

JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnyba (CBP) trečiadienį paskelbė draudimą importuoti „FGV Holdings“ – vienos didžiausių Malaizijos gamintojų – pagamintą palmių aliejų po metus trukusio tyrimo, kuris taip pat parodė, kad įmonė sulaiko darbuotojų atlyginimus ir išnaudoja vaikų darbą.

Palmių aliejus yra įprastas ir dažnai naudojamas ingredientas gaminant tokias prekes kaip apdoroti maisto produktai ar kosmetika. Malaizija ir kaimyninė Indonezija pagamina 85 proc. viso pasaulinio palmių aliejaus kiekio.

Aktyvistai tvirtina, kad pramonė skatina atogrąžų miškų naikinimą, nes plantacijų plotai nuolat plečiami, tuo tarpu menkai apmokami darbuotojai dažnai patiria prievartą.

„Priverstinio darbo naudojimas gaminant tokį paplitusį produktą leidžia įmonėms pasipelnyti iš piktnaudžiavimo pažeidžiamais darbuotojais“, – pareiškė CBP pareigūnė Brenda Smith.

„Šios įmonės kuria nesąžiningą konkurenciją teisėtais būdais gaminamoms prekėms ir siūlo visuomenei produktus, kurie neatitinka etikos standartų“, – pridūrė pareigūnė.

Trečiadienį įsigaliojęs amerikiečių sprendimas reiškia, kad draudžiama importuoti į JAV palmių aliejų ir palmių aliejaus produktus, kuriuos gamina FGV ir susijusios bendrovės.

Tyrimas buvo pradėtas nevyriausybinių organizacijų koalicijai padavus skundą dėl FGV.

Bendrovė teigė esanti „nusivylusi“ tokiu žingsniu ir tvirtina, kad pastaraisiais metais „ėmėsi konkrečių veiksmų“ siekdama pagerinti savo veiklos standartus.

„FGV netoleruoja jokios žmogaus teisių pažeidimo ar nusikalstamos veikos savo veikloje“, – sakoma jos pranešime.

Įgyvendinami veiksmai apima darbuotojų migrantų įdarbinimo procedūrų griežtinimą, įsipareigojimą mokėti užsienio darbuotojų įdarbinimo mokesčius ir investicijų į jų apgyvendinimo sąlygas didinimą.

Malaizijos palmių aliejaus bendrovės remiasi mažai apmokamais užsienio darbuotojais, įskaitant atvykėliais iš Indonezijos, Indijos ir Bangladešo, tačiau kritikai teigia, kad tokiems darbuotojams dažnai tenka mokėti nemažus mokesčius, kad būtų užtikrinta darbo vieta, ir jie dažnai dar lieka skolingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius