Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija pradelsė Pasaulio banko paskolų mokėjimus

Pasaulio bankas pranešė visas Tarptautinio rekonstrukcijos ir plėtros banko (TRPB) paskolas Baltarusijai nuo spalio 17 dienos perklasifikavo į neaptarnaujamų paskolų statusą dėl vėluojančių mokėjimų.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / 123RF.com nuotr.

TRPB yra viena iš penkių Pasaulio banką sudarančių institucijų.

„Visos Baltarusijos Respublikai tiesiogiai suteiktos arba jos garantuotos TRPB paskolos nuo spalio 17 dienos klasifikuojamos kaip neveiksnios. Toks sprendimas priimtas pagal Pasaulio banko nustatytą procedūrą, kuri numato, kad visoms TRPB paskoloms, suteiktoms šaliai arba garantuotoms šalies, suteikiamas neveiksnių statusas, jei mokėjimai pagal kurią nors paskolą vėluoja daugiau kaip šešis mėnesius“, – teigiama Pasaulio banko pranešime.

Jo duomenimis, spalio 14-ąją Baltarusijos pradelstų mokėjimų suma siekė apytikriai 68,43 mln. JAV dolerių, o Baltarusija Pasaulio bankui yra skolinga 967 mln. dolerių.

Baltarusija naujų paskolų iš Pasaulio banko negauna nuo 2020 metų gegužės mėnesio, neskaitant iki to laiko patvirtintų paskolų išmokų per beveik dvejus vėlesnius metus.

Šių metų kovą, netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, kuri buvo vykdoma ir iš Baltarusijos teritorijos, Pasaulio bankas paskelbė nutraukiantis visas savo programas Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius