-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos naftos perdirbėjos dėl mokesčių manevro Rusijoje praras 5,8 mlrd. dolerių

Dviejų Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklų finansinės netektys dėl vadinamojo mokesčių manevro Rusijos naftos sektoriuje 2019-2024 metais sudarys apie 5,8 mlrd. JAV dolerių, pranešė valstybės koncernas „Belneftechim“.
Rusija ir Baltarusija
Rusija ir Baltarusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vien tik šiemet, per metus perdirbus 18 mln. tonų žaliavos, vidutinei pasaulinei naftos kainai esant 60 dolerių už barelį, mūsų naftos perdirbėjos praras maždaug 320 mln. dolerių. Tokioms perdirbimo apimtims ir kainai išlikus, netektys 2019-2024 metais sudarys apie 5,8 mlrd. dolerių“, – sakė „Belneftechim“ direktoriaus pavaduotojas Andrejus Bunakovas.

„Rusiškos naftos kaina Baltarusijai per šį laikotarpį gerokai išaugs, o tai pablogins ekonominę padėtį šalyje, kuriai taisyti reiks kompensacinių priemonių“, – pridūrė jis.

Baltarusijos vyriausybė paskaičiavo, kad dėl mokesčių perskirstymo Rusijos naftos sektoriuje Baltarusija 2019-2024 metais praras 10,5-11 mlrd. dolerių, pirmiausiai dėl rusiškos naftos pabrangimo ir mažesnių naftos produktų eksporto muitų įplaukų.

Tarptautinių finansų institucijų vertinimais, šis „mokesčių manevras“, nekompensavus jo padarinių, taps viena pagrindinių Baltarusijos ekonomikos sulėtėjimo vidutinės trukmės laikotarpiu priežasčių. Dėl to Baltarusijos finansų ministerija pirmą kartą per pastaruosius septynerius metus paruošė deficitinį ateinančių metų biudžeto projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius