Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija tikisi prie PPO prisijungti per metus

Baltarusija tikisi, kad Eurazijos ekonominės sąjungos (EES) narės parems Minską jam siekiant prisijungti prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO), ketvirtadienį naujienų agentūrai „TASS“ teigė šalies užsienio reikalų ministras Aliaksandras Gurijanovas.
Minskas
Minskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu viskas bus gerai, ir politikai netrukdys, būsime pajėgūs baigti visą techninį darbą per metus, o tada daug kas priklausys nuo politinių poslinkių ir reakcijų PPO pagrindinėse šalyse“, – teigė A.Gurijanovas ir pridūrė besitikintis paramos iš EES šalių.

Baltarusijos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad visos EES šalys, išskyrus Baltarusiją, jau yra prisijungusios prie PPO.

Baltarusijos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad visos EES šalys, išskyrus Baltarusiją, jau yra prisijungusios prie PPO. Kazachstanas neseniai užbaigė derybas su šia organizacija ir jam beliko ratifikuoti stojimo sutartį.

A.Gurijanovo teigimu, šiuo metu yra ruošiamasi Minsko prisijungimui prie PPO.

„Gavome signalą iš PPO sekretoriato, kad jie nori įdėmiau stebėti Baltarusiją. Visi supranta, kad nėra teisinga vieną tokios didelės organizacijos kaip EES narę laikyti už PPO ribų“, – aiškino Baltarusijos politikas

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija tikina, kad ši šalis de facto atitinka visus PPO keliamus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius